Netflix Games kommer också att komma på iOS, men inte som du föreställer dig

I början av detta månad, Netflix är officiellt tog sig in i spelvärlden genom att lansera en mobil speltjänst för användarna Android. Medan Netflix säger att det arbetar på en iOS-version av tjänsten, säger Bloombergs tekniska reporter Mark Gurman att appens policyer Lagra från Apple kommer att förhindra Netflix för att göra spel tillgängliga från sin app.

Apple förhindrar appar från tredje part från att fungera som ett spelnav; just detta ämne hade blivit allvarligt problem för tjänster av molnspel som Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce nu och Google Stadia. Molnspeltjänster kan bara komma runt detta genom att erbjuda sina spel genom en app Webb, precis som Facebook redan har gjort.

Netflix-spel på iOS kommer snart att finnas tillgängliga

Enligt Gurmans senaste Power On-nyhetsbrev kommer Netflix att kringgå Apples regler genom att göra sina spel tillgängliga via App Store. Det betyder att spelen inte kommer att vara nedladdningsbara eller spelbara från Netflix-appen – det kan du bara starta dem därifrån. Tjänsten arbetar för närvarande med detta sättAndroid; spelen är snyggt förpackade i en dedikerad flik i appen Netflix, men de laddas ner individuellt från Google Play Butik.

Även om detta konfiguration okej, det är inte idealiskt för en allt-i-ett-speltjänst. Användare ska kunna ladda ner Och spela inom själva tjänsten. Det är därför Gurman förutspår att Netflix kommer så småningom kommer medföra hans spel i moln. Återigen, detta skulle fungera bra för Android, men policyerna för Äpple gör välståndet för molnspel nästan omöjligt, vilket tvingar tjänsterna att nöja sig med dåliga webbappar. Om och när Netflix bestämmer sig för att ta till sig molnspel är det oklart vad som kommer att hända med tjänsten på iOS.

Relaterade Artiklar

Back to top button