Netflix förbereder sig för att ta nästa steg inom spel

Netflix det är inte nytt för streaming. Den populära tjänsten har tjänat miljarder dollar i intäkter enbart från strömning från film Och TV-serier. Det finns även ett mobilspelsegment inom företaget, och nu verkar det som att segmentet expanderar till en annan form av streaming: molnspel.

Detta kan överraska vissa, eftersom företaget redan är mitt uppe i en kampanj för att leverera mobilspel till kunder via sin Netflix Games-tjänst. Denna metod samlar in nya och befintliga spel, vissa datorer och konsoler, och konverterar dem till mobila varumärkesplattformar Netflix. Sedan starten har katalogen vuxit avsevärt, inklusive några utmärkta titlar som Into the Breach och andra.

Netflix arbetar med att streama spel

Spelströmning är å andra sidan en helt annan sak. Upptäckt nyligen har företaget släppt några annonser från arbeta online letar efter en personal med erfarenhet att starta en spelavdelning om moln Netflix. Arbetsannonser täcker en mängd olika positioner, inklusive en för en produkt chef säkerhet som kommer att ta itu med “spelfrågor, infrastruktur och kundkrav”. En roll som renderingsingenjör är också tillgänglig, med syftet att “stödja molnspeltjänsten [di Netflix]’.

Netflixs molnspelslistor fortsätter att använda bekanta ord som bara kan tolkas som relaterade till spelströmning. Vissa har nämnt behovet av ett nytt system för att leverera “ultra-låg latens” innehåll, som bara behövs i streaming när interaktion krävs, som att använda en kontroller eller pekkontroller.

Detta är dock inte helt oväntat. Netflix erkände dessa ambitioner 2021 och uppgav att molnet spelande det kommer inte att vara ett nyckelmål. Detta inträffade när företaget började bygga den nuvarande service av Netflix-spel. Med den tjänsten uppe ser det ut som att Netflix går vidare till nästa spelfas.

Relaterade Artiklar

Back to top button