Netflix, Disney+, Apple TV+, Prime-video: vad är nytt inom streaming i maj 2022?

Sammanfattning
  • The Pentaverate (miniserie) – Netflix
  • Bosch: Legacy (säsong 1) – Amazon Prime Video
  • How I Met Your Father (säsong 1) – Disney+
  • The Lincoln Defense (säsong 1) – Netflix
  • Life & Beth (säsong 1) – Disney+
  • Love Death + Robots (säsong 3) – Netflix
  • Tic et Tac: The Rangers of Risk – Disney+
  • Prehistoric Planet (dokumentserier) – Apple TV+
  • Obi-Wan Kenobi (miniserie) – Disney+
  • Stranger Things (säsong 4 del 1) – Netflix

Nya SVOD-videoströmningsplattformar © clubic x Studio R3 / Shutterstock.com

Vi varnar i förväg: maj månad lovar att vara upptagen på SVoD-plattformar. Det kommer att finnas en viss grupp tonåringar som vi inte har sett på länge, men också en Jedi-mästare som var mycket saknad av människor i min generation. Spänn fast säkerhetsbältena!

Ett välfyllt program, därför, som kommer att kräva att du gör extra utrymme i ditt schema, som utan tvekan redan svämmar över. Ja eftersom alla dessa vackra människor kommer att följa med den sista säsongen av Bäst att ringa Saulsom fortsätter att sändas i en takt av ett avsnitt per vecka på Netflix (och som vi skamligt hade glömt i det förra urvalet – våra mest uppriktiga ursäkter).

Pentaveratet (miniserie) – Netflix

Efter Catherine Tate och hennes sex roller i HardCell (förra månaden på Netflix) kommer Mike Myers att spela inte mindre än åtta karaktärer i sin allra första serie på plattformen.

Förmodad komedi, Pentaveratet har lånat sitt namn från det fiktiva hemliga sällskapet som drar i trådarna för alla stora händelser och katastrofer som har präglat världens historia sedan den svarta pesten 1347.

Den vi känner bäst för sin roll som Austin Powers kommer att ackompanjeras på skärmen av Keegan-Michael Key, Ken Keong och Debi Mazar.


Pentaveratettillgänglig 5 maj på Netflix.

Bosch: Arv (säsong 1) – Amazon Prime Video

Det är kanske inte det mest kända förfarandet i SVoD, men Bosch till sin publik. Så mycket att till de sju säsonger som redan finns på Prime Video kommer att läggas till denna månad en spin-off, kallad Arv.

Den här gången gav Harry Bosch tillbaka sitt märke. Han tjänstgör, liksom 99 % av tidigare poliser, som privatdetektiv i Los Angeles. Men serien kommer också att vara ett tillfälle att följa Maddie, Boschs dotters, första steg inom polisen.


Bosch: Arvsäsong 1 tillgänglig 6 maj på Prime Video.

De 30 bästa Amazon Prime-videoserierna (2022)

Prenumererar du på Prime Video men är inte säker på vad du ska titta på? Detta är en aktuell fil: vi erbjuder dig ett urval av de bästa originalserierna från SVoD-tjänsten. Drama, humor, fantasy, science fiction … det finns allt för att sysselsätta din fritid.
Läs mer

Hur jag träffade din far (säsong 1) – Disney+

Om namnet på den här serien säger dig något är det ingen slump. Härstammar från kulten Hur jag träffade din mammadenna sitcom signerade Isaac Aptaker och Elizabeth Berger (två producenter av i synnerhet, Det här är vi) är ansvarig för att modernisera konceptet för originalserien.

Den väsentliga skillnaden är att den klumpiga Ted Mosby här ersätts av Sophie (Hilary Duff, som gör comeback), och att handlingen utspelar sig i nutid. För övrigt kommer det alltid att vara en komedi där huvudpersonen, äldre, berättar för sina barn hur hon träffade deras pappa.


Hur jag träffade din farsäsong 1 tillgänglig 11 maj Disney+.

Lincolns försvar (säsong 1) – Netflix

Advokaten Mickey Haller har gjort en specialitet av att försvara skurkarna i Los Angeles. Han är också känd som “Lincoln-advokaten”, eftersom han har blivit van vid att arbeta från baksidan av sin Lincoln Continental. Det är en stil.

Anpassad från den andra romanen i sagan av Michael Connelly (Ledarens dom), är denna serie producerad av författaren showrun av Ted Humphrey. Vi kommer att märka i castingen Manuel Garcia-Rulfo i titelrollen, och i synnerhet Neve Campbell, Becki Newton eller Jazz Raycole bland sekundära skådespelare och skådespelerskor.


Lincolns försvarsäsong 1 tillgänglig den 13 maj på Netflix.

Life & Beth (säsong 1) – Disney+

Komikern Amy Schumer återvänder framför och bakom kameran Life & Bethen serie med nödvändighet lite självbiografisk, som hon också är producent av.

Liksom sin tolk är Beth 40 år och har ett liv som skulle kunna beskrivas som instabilt. Trött på ett bekvämt men rutinmässigt vardagsliv går hon igenom en kris som får henne att konfrontera sitt förflutna och återknyta kontakten med sina tonårsambitioner. En autentisk och respektlös komedi, som också kommer att tillåta oss att återigen se en Michael Cera på skärmen, som har varit diskret de senaste åren.


Life & Bethsäsong 1 tillgänglig 18 maj på Disney+.

Älskar döden + robotar (säsong 3) – Netflix

Nästan ett helt år efter hans andra sai… förlåt, hans “andra volym”, den vördnadslösa animerade antologiserien Älskar döden + robotar tillbaka för en tredje livery, vars antal avsnitt är fortfarande okänt.

Dessutom vet vi ännu inte mycket om den här nya säsongen. Förutom att det återigen borde glädja fans av (mycket) väldigt vackra datorgenererade bilder; serien har blivit mycket omtalad för sin minnesvärda estetik. Eller snarare “hans” estetik, eftersom kom ihåg att varje avsnitt antar en annan visuell stil.


Kärlek, död + robotarsäsong 3 tillgänglig den 20 maj på Netflix.

Tic et Tac: Riskvakterna -Disney+

De häftiga jordekorren från Mickeys universum är tillbaka i kraft! 30 år efter den eponyma animerade serien, Tic et Tac: risk rangers försök en comeback i form av en mycket metafilm, medveten om sin tid.

Vi tänker genast på Vem inramade Roger Rabbit (desutom uttryckligen citerat i trailern), så mycket multiplicerar Akiva Schaffers film de grafiska stilarna och får referenserna att regna på duken.

Oväntade återseenden med kultfigurer från amerikansk animation.


Tic et Tac: Riskvakternatillgänglig 20 maj på Disney+.

Den bästa Disney+-serien (original eller inte): Clubic-utbudet

Är du osäker på vad du ska se på Disney+? Få inte panil ! Här är vårt urval av de bästa originalserien (eller inte) som erbjuds i de fem sektionerna av streamingtjänsten: Pixar, Marvel, Disney, Star Wars och den yngsta, Star.
Läs mer

Förhistorisk planet (Dokumentserier) – Apple TV+

Efter I dinosauriernas land 1999 och Dinosaurie planet 2011 återvände BBC till verksamheten med en storskalig dokumentär om övre krita, som dateras mellan 100,5 och 66 miljoner år sedan.

Genom fem avsnitt, som – det här är utan motstycke för Apple – kommer att sändas i ordning varje kväll från 23 till 27 maj, kommer vi att kunna upptäcka ny datorgrafik som är uppenbart realistisk, utsmyckad med ny kunskap som samlats av forskare i över ca. tio år.

Producerad av Jon Favreau, kommer dokumentären att berättas av David Attenborough. Exklusiv musik komponerad av Hans Zimmer kommer att ackompanjera det hela.


Förhistorisk planetfrån och med 23 maj på Apple TV+.

Obi wan kenobi (miniserie) – Disney+

Väntan är på topp, för fans av Stjärnornas krig ! Efter den goda överraskningen Mandalorian och besvikelse Boba Fett-bokenminiserien av Hossein Amini och Joby Harold har alla strålkastare på sig.

Och vad gäller fanservice så borde vi vara betjänta. Ewan McGregor tar över titelrollen, och serien kommer också att signera Hayden Christensens stora återkomst på filmduken – han som till stor del försvann från radarn efter prelogyns slut.

Utspelar sig 10 år efter händelserna i Star Wars III: Revenge of the Sith, Obi wan kenobi kommer att göra länken mellan detta avsnitt och Ett nytt hoppsom också kommer att fira sin 45-årsdag på dagen för släppet av miniserien på Disney +.


Obi wan kenobiminiserie tillgänglig från 27 maj på Disney+.

Stranger Things (säsong 4 del 1) – Netflix

Naturligtvis har Hawkins-ungarna vuxit upp bra… och det har vi också! Säsong 3 av Stranger Things går tillbaka till sommaren 2019, och Netflix planerar att avsluta det hela med en tvådelad sista säsong som lovar att bli explosiv (och lite kitschig i hörnen).

Den första leveransen av avsnitt bör låta oss upptäcka de första fem kapitlen av den här förra säsongen, innan vi får vänta till nästa juli med de sista fyra.


Stranger Thingssäsong 4 del 1 tillgänglig den 27 maj på Netflix.

Och du, vilka filmer, serier och dokumentärer ser du mest fram emot i maj?

Bästa videostreamingtjänst – Jämförelse 2022 | Clubic

Clubic jämför oberoende och objektivt de 11 bästa onlinevideostreamingtjänsterna. Klicka för mer information.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button