Netflix: 220 miljoner prenumeranter över hela världen nu, men en avtagande trend (Analys)

Netflix logotyp © © Netflix

Jätten netflix lidit på aktiemarknaden i helgen, efter publiceringen av dess resultat och inte särskilt optimistiska förutsägelser för de kommande månaderna. Trots det fortsätter plattformen att rekrytera prenumeranter och skörda fördelarna, även i en långsammare takt.

Ekonomiskt går Netflix bra, men när det gäller abonnenttillväxt (cirka 222 miljoner världen över) kommer företaget sakta till en allt mer pressande platå i en mycket konkurrensutsatt miljö. I slutet av dagen på torsdagen presenterade streamingplattformen en kvartals- och årsrapport något under sina och ekonomers förväntningar. Och det förlåter inte, eftersom bolaget förlorade massivt på börsen efter stängningen på Wall Street. Låt oss ta en titt på dessa resultat i detalj, med en bonus i slutet av artikeln med siffror på Netflix mest populära innehåll.

Med 18,2 miljoner nya betalande prenumeranter 2021 går Netflix sämre än tidigare år

Låt oss börja med prenumeranter. Om vi ​​summerar de fyra globala områden där plattformen finns, uppgår Netflix till 221,8 miljoner betalande prenumeranter på planeten idag (eller snarare den 31 december 2021, det datum då data stoppas). Under hela 2021 rekryterade plattformen 18,2 miljoner betalande prenumeranter (den hade 203,6 miljoner i slutet av 2020). Detta är mycket mindre än 2020, där det hade välkomnat 36,6 miljoner abonnenter, och det var säkert bra hjälpt av pandemin (den uppgick till 167 miljoner i slutet av 2019).

Det är i Nordamerika (paret USA-Kanada) som tjänsten har flest betalande abonnenter, totalt 75,2 miljoner. Klyftan fortsätter dock att minska avsevärt med EMEA-zonen (Europa, Afrika och Mellanöstern), som uppgår till 74 miljoner prenumeranter. Det är ganska troligt att EMEA kommer att bli Netflix första marknad sett till antal prenumeranter under detta första kvartal 2022. Men ännu inte den första vad gäller intäkter, vi kommer att prata om det nedan. Bakom hittar vi Latinamerika, med 40 miljoner betalande abonnenter, och Asien-Stillahavsområdet som med 32,6 miljoner nya abonnenter har haft en stark tillväxt under det senaste året.

2021 rekryterade Netflix:

  • 7,34 miljoner betalande abonnenter i Europa
  • 7,14 miljoner i Asien-Stillahavsområdet
  • 2,42 miljoner i Latinamerika
  • 1,28 miljoner i Nordamerika

Under de sista tre månaderna av 2021 välkomnade Netflix 8,28 miljoner nya betalande prenumeranter, nästan hälften av dem bara i Europa (mer än 3,5 miljoner).

Observera att i Frankrike närmar vi oss nu ribban på 10 miljoner betalande prenumeranter (mer än 9 miljoner, det är säkert).

Med (nästan) likvärdiga prenumeranter ger Europa mycket mindre pengar till Netflix än Nordamerika

Intäktsmässigt presenterar Netflix en ganska hedervärd finansiell balansräkning, med intäkter på 29,7 miljarder USD för hela 2021 (jämfört med 24,9 miljarder USD 2020, det vill säga en tillväxt på 19 % av omsättningen under ett år). Under fjärde kvartalet genererade företaget en omsättning på 7,7 miljarder dollar (+16,8% under ett år).

Netflix TV-logotyp © freestocks via Unsplash

Vi berättade tidigare att Nordamerika fortfarande var Netflix nummer ett marknad, men Europa var i hälarna. Inkomstmässigt finns det dock inget foto. Amerikanska och kanadensiska prenumeranter tog in 13 miljarder dollar till Netflix 2021, medan européer (som bara har 1,2 miljoner färre prenumeranter) tog in “bara” 9,7 miljarder dollar. En klyfta, som plattformen så småningom kommer att kompensera med ytterligare prishöjningar i Europa, och därför i Frankrike, utan tvekan. Den genomsnittliga korgen väger 14,56 dollar (12,84 euro) i Nordamerika, mot 11,63 dollar (10,25 euro) i Europa. På andra håll är det ännu lägre (7,73 USD i Latinamerika, 9,56 USD i Asien-Stillahavsområdet), men marknaderna är helt annorlunda.

När det gäller vinsterna nådde Netflix 5,1 miljarder euro 2021 (+82 % på ungefär ett år!), inklusive 607 miljoner dollar under fjärde kvartalet, en indikator som också har ökat under ett år. .

Bläckfisk spelmer än 1,6 miljarder timmars visning på en månad!

Till sist ett sista ord om innehållet. Oundvikligen är Netflix nöjda med den rungande framgången för den koreanska Battle Royale Bläckfisk spel. Serien har verkligen samlat på sig 142 miljoner visningar på plattformen, motsvarande två tredjedelar av den senares betalande prenumeranter, vilket helt enkelt är kolossalt. Netflix chefer uppger till och med att serien genererade 1,65 miljarder timmars visning under de första fyra veckorna i drift. En andra säsong har också bekräftats av ledarna.

Squid Game © Netflix

Money Heist har också varit mycket lönsam för Netflix, serien har nu totalt sett 6,7 miljarder timmar sedan lanseringen 2017, då Lupinburen av Omar Sy, hyllades också som en stor framgång av cheferna under deras årsredovisning.

Netflix, som såg sin börs sjunka efter publiceringen av sina resultat, kommer att behöva anpassa sin policy för att möta rädslan inför de kommande kvartalen, där abonnenttillväxten förväntas avta. Efter en prishöjning i Nordamerika och sänkta tullar i länder som Indien vill plattformen inte göra investerare ytterligare besvikna. Det återstår att se vad effekten kommer att bli på slutanvändarna.

netflix

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

netflix

  • Den mest kompletta på marknaden
  • Ofta utmärkta originalserier
  • Oklanderlig videokomprimering

Den amerikanska tjänsten är inte den mest populära i världen för ingenting. Med ett utbud av innehåll berikat varje vecka, en alltid optimal videokvalitet och en mycket fungerande användarupplevelse är plattformen ett viktigt val för underhållning. Det enda vi beklagar är den konstanta ökningen av prenumerationspriserna, vilket gör tjänsten lite mindre attraktiv än när den lanserades… Lyckligtvis kompenserar antalet serier och filmer för denna ökning.

Den amerikanska tjänsten är inte den mest populära i världen för ingenting. Med ett utbud av innehåll berikat varje vecka, en alltid optimal videokvalitet och en mycket fungerande användarupplevelse är plattformen ett viktigt val för underhållning. Det enda vi beklagar är den konstanta ökningen av prenumerationspriserna, vilket gör tjänsten lite mindre attraktiv än när den lanserades… Lyckligtvis kompenserar antalet serier och filmer för denna ökning.

Källa: netflix

Relaterade Artiklar

Back to top button