Netatmo gör sina smarta utomhuskameror kompatibla med Apple HomeKit

Netatmo smart utomhuskamera

Videorna inspelade av övervakningskamera
kommer att lagras säkert och kommer att vara tillgänglig från Home-appen på deras Apple-enhet.

Vi var särskilt imponerade av Netatmo Outdoor Camera under vårt test, men enheten saknade en onlinelagringslösning utöver den som var kopplad till ett Dropbox-konto för att vara komplett.

Läs också:
Arlo Essential Indoor: En ny inomhuskamera som bryr sig om din integritet

Videor inspelade automatiskt och kan visas på alla dess Apple-enheter

Tillverkaren hade huvudsakligen valt lokal lagring, med endast 8 GB tillgängligt i enheten för att lagra sina videoklipp inspelade automatiskt när rörelse upptäcks. Detta var avsett att garantera konfidentialitet för de data som fångas av kameran.

Den nya firmware, numrerad v251, ger en tillgänglig lösning för användare av Apple-enheter med kompatibilitet med HomeKit Secure Video.

Det här systemet introducerades med iOS 13 i september 2019 och tillåter anslutna övervakningskameror, som den hos Netatmo, att använda användarens iCloud-lagringsutrymme för att lagra videorna där.

Tillverkaren hade uppenbarligen planerat denna integration länge eftersom vi redan under vårt test sommaren 2020 kunde se omnämnanden av detta lagringssystem, men det tog nästan ett år för detta att realiseras.

Läs också:
Yale introducerar fyra nya hemsäkerhetskameror

Ett säkert och krypterat heltäckande system

Videoklippen är sedan synliga från Home-applikationen, finns på iPhone, iPad, Mac men även på Apple TV, allt på ett säkert sätt eftersom data krypteras från ände till ände.

Användare lägger stor vikt vid att skydda sina hemövervakningsvideor. Det är viktigt för dem att dessa förblir konfidentiella och att ingen kan komma åt dem. », sammanfattar Fred Potter, grundare av Netatmo.

För att dra fördel av HomeKit Secure Video måste du ändå prenumerera på minst 200 GB lagringsplan, som faktureras för 2,99 euro varje månad. Sedan kommer konfigurationen att utföras från Netatmo Securitys mobilapplikation.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button