Netatmo avslöjar sin MATTER-kompatibla smarta säkerhetssensor

Netatmo Matter sensor © Netatmo

Tillverkaren erbjuder både en detektor för öppen dörr och en rörelsesensor, kompatibel med den nya hemautomationsstandarden.

Även om den har drabbats av flera tändningsförseningar, är MATTER-standarden nästa stora steg för att underlätta användningen av anslutna objekt för hemmet.

En smart produkt för att upptäcka försök att ta sig in i ditt hem

Som en påminnelse kommer detta protokoll att tillåta alla kompatibla enheter att användas antingen av en ansluten högtalare eller en smartphone utrustad med Google Assistant, HomeKit eller Amazon Alexa. Många produkter som redan har släppts kommer också att dra nytta av en uppdatering för att ytterligare förenkla användningen i hemmet och öka interaktionen mellan alla produkter.

Redan före den officiella ankomsten av detta protokoll tillkännager Netatmo den kommande releasen av en ny MATTER-kompatibel säkerhetssensor.

Denna enhet kan både automatiskt upptäcka öppning och stängning av en dörr, men den kan också identifiera rörelser i ett rum för att uppmärksamma användaren om ett intrång i sitt hem.

MATTER-protokollet kommer inte att lanseras före slutet av första halvåret 2022

Utöver MATTER-protokollet har Netatmo meddelat att dess framtida produkt kommer att vara kompatibel med Thread-protokollet. Det senare, som stöds av Apple, gör att kompatibla enheter kan skapa ett mesh-nätverk mellan sig och på så sätt kommunicera lättare med hubben, som idag kan vara en HomePod mini eller en Apple TV 4K.

Varumärket ger några exempel på interaktioner mellan MATTER och Thread-enheter, såsom automatisk start av uppvärmningen om en rörelse upptäcks eller omedelbar tändning av glödlamporna.

Netatmo avslöjade inget pris eller tillgänglighetsdatum för sin nästa säkerhetssensor. Den officiella certifieringen av MATTER-protokollet, som inte planeras före slutet av första halvåret 2022, kommer logiskt att behöva vänta några månader till för att få tag på det.

Om samma ämne:
CES 2022: Belkin Wemo presenterar sin första anslutna dörrklocka som är kompatibel med Apple HomeKit

Källa: Netatmo pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button