Nej, det nya digitala ID:t kan inte lagras i Maps-appen på din iPhone

Identitetskort © © Staden Nice

Tyvärr måste du gå igenom France Identity-ansökan för att visa upp din identitetshandling och vi kommer att förklara varför.

Maps-appen på iPhone låter dig bli av med en massa plastmedia som tar mycket plats i din plånbok.

Cards föreslår att du byter ut din plånbok

Du kan självklart lagra ditt/dina bankkort där och byta ut ditt gamla goda kreditkort mot Apple Pay, Apples mobila betalningslösning som tillåter kontaktlös betalning för alla handlare med en terminal utrustad med ett NFC-chip.

Kort låter dig också svepa många typer av dokument som bonuskort, resebiljetter när du tar tåget eller flyget, eller till och med konsert- och biobiljetter.

Med uppkomsten av det nya franska identitetskortet lanserade regeringen projektet France Identity, en applikation för att digitalisera sitt plaststöd för att kunna presentera det från sin smartphone till polisen eller förvaltningarna.

Man skulle ha trott att den senare kunde importeras till Apples Maps-applikation. Detta kommer dock inte att vara fallet.

ID-kortet kommer inte att gå in i Kort för att säkerställa säkerheten för personuppgifter

National Agency for Secured Titles (ANTS) har verkligen sagt till våra kollegor parisisk att det digitala identitetskortet kommer att finnas kvar i France Identity-applikationen, som måste användas varje gång du vill visa upp ditt kort eller identitetsbevis.

ANTS förklarar alltså att förvaltningen vill hålla i deras barm” en suverän funktion och att inte ge upp nationella uppgifter till en privat aktör “. ” Ju mer data som överförs till smarttelefonen, desto mer ökar attackytan för hackare “, fortsätter hon.

iPhone kommer dock att kunna läsa informationen från identitetskortet, nytt format, med iOS 16. Apple har verkligen modifierat hanteringen av NFC-chippet av operativsystemet och det kommer att vara möjligt från France Identity att skanna sitt kort för att hämta informationen som finns i det biometriska chippet som är integrerat i identitetshandlingen.

Betaversionen av France Identity-applikationen väntas för september månad på iOS innan en allmän implementering planeras för första kvartalet 2023.

Källa: Parisaren

Relaterade Artiklar

Back to top button