NBMiner 39.0 förbättrar gruvprestanda för LHR-kort

Bitcoin Mining

Nyheten signalerar en delvis återgång till gruvprestanda för grafikkort
“begränsad” av NVIDIA.

Utgivningen av den nya generationens grafikkort, från NVIDIA som från AMD, åtföljdes till en början av många löften, med prestanda som var mycket överlägsen den tidigare generationen och attraktiva – officiella – priser. Men i verkligheten har en generell brist helt vänt upp och ner på marknaden.

Läs också:
Här är en liten RTX 3070 LHR designad av Galax… för små datorer

LHR-kort: 50 % mindre effektiva vid gruvdrift

För att göra saken värre har priset på kryptovalutor ökat avsevärt under år 2020, vilket gör gruvdriften allt mer intressant, allt mer lönsam. Faktum är att medan grafikkort redan var få på marknaden, monopoliserade kryptogruvarbetare stora kvantiteter.

För att hitta en sken av en lösning på detta dubbla problem hade NVIDIA idén att producera så kallade “LHR”-kort för Begränsad hashhastighetdvs kort vars kurs på hash är begränsad. Faktum är att dessa kort, liksom RTX 3080 LHR, faktiskt är 50 % mindre effektiva vid gruvdrift än äldre modeller.

Läs också:
NVIDIA lanserar sina GeForce RTX 3080, 3070 och 3060 Ti anticrypto för att försöka stoppa bristen

NBMiner 39.0: hashrate upp till 68 %

Enligt ändringsloggen gör den senaste versionen av NBMiner det möjligt att delvis kringgå detta “skydd” mot gruvdrift. Det avblockerar faktiskt inte GPU:er och sa att skyddet faktiskt alltid är på, bara mindre effektivt.

LHR NBMiner 39.0-uppdatering © Videocardz

Tanken är faktiskt att spela på toleransvärdet innan GPU:n aktiverar sitt skydd. NBMiner-utvecklaren föreslår att man använder ett maximalt värde på 68 %. Det är då ingen fråga om att hitta prestandanivån för korten utan skydd, men framstegen är fortfarande anmärkningsvärda: från 50% av prestanda för de gamla korten till 68% därför.

Medan priserna på kryptovalutor har stigit de senaste dagarna efter flera veckors nedgång, är det svårt att säga om denna NBMiner-uppdatering kommer att ha ett inflytande på grafikkortsmarknaden.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button