Navee N65: en elektrisk skoter som lovar kraft och uthållighet

Beskuren Xiaomi NAVEE © © Xiaomi

Marknaden för motoriserade persontransportfordon (EPDM) blomstrar och Navee, ett varumärke som fortfarande är lite känt i Frankrike, har för avsikt att bjuda in sig på våra vägar med en mycket lovande modell. De elektrisk skoter N65 har verkligen ett batteri med stor kapacitet och en 500 watts motor.

Navee N65 elskoter är förmodligen inte en av de mest eleganta modellerna på marknaden, men den har ändå några argument att göra för att sticka ut.Prestanda, komfort och autonomi är de tre kriterierna som motiverar att välja den.

Anmärkning av 29 mars 2022: vi hade tidigare publicerat den här artikeln under en annan titel, men den innehöll fel som uppmärksammades på oss. Informationen har därför verifierats och uppdaterats.

Född från crowdfunding

Förra året samlade Xiaomi in cirka 465 000 € i slutet av sin crowdfunding-kampanj som lanserades på Yupin, den kinesiska kickstartaren, för den nya elscootern Navee N65 – mycket mer än den begärda summan. Släppt i steg i Kina för motsvarande 500 €, nu vill maskinen ställas upp i Frankrike – och distributionen har redan börjat på några nätbutiker som Amazon.

Fartyg N65
Fartyg N65

Förutom det orangea nätet på fälgarna eller handtagen på Navee-modellen har denna N65 inte längre mycket att göra med Xiaomi Mi Electric Scooter 3. Xiaomi France-teamen specificerar också att även om skapandet av denna modell var möjligt tack vare crowdfunding på Xiaomi Yupin, Navee är ett varumärke i sig.

Om Xiaomi väljer en nästan minimalistisk stil för sina modeller, spelar Navee i en annan domstol, med en modell som synligt antar en riktig kontrollskärm (utöver mobilapplikationen), en helt annan rörstruktur och 10″ däck. breda (förmodligen 10 x 3″) vilket bör öka maskinens komfort och mångsidighet.


500 W motor och löftet om 65 km autonomi

Detta är vad som verkar bekräfta följande tekniska egenskaper. Det kinesiska varumärket hävdar en räckvidd på 65 km, tillhandahållet av ett 48 V-batteri med en kapacitet på 12,5 Ah (600 Wh), vilket placerar det bland de välutrustade modellerna i ämnet. Ändå tillåter de multipla testerna som utförs på Clubic oss att bekräfta att i avsaknad av en riktig uthållighetstestcykel, är värdena ofta mycket optimistiska.

Att veta att N65:an dras av en 500 W motor som inte borde ha några problem att pressa upp till 25 km/h, inklusive på gropiga vägar, verkar en beräknad räckvidd på runt 40 km mer realistisk för oss. Vi kommer säkert att klargöra detta i ett framtida test.

Fartyg N65
Fartyg N65

Vikt: andra sidan av myntet

Men vem säger att prestanda, stora däck, förstärkt struktur och uthållighet också säger … massa därefter. Enligt databladet som publicerats av försäljningssajter på nätet skulle N65 väga nästan 24 kg. Och även om dess vikmekanism verkar ganska väldesignad, kommer det inte att vara lätt att bära den på armlängds avstånd.

Speciellt omnämnande för styret som svänger på sig självt så att allt tar minimalt med plats när det fälls ihop. Om detta trick inte skapar ett störande och obehagligt spel att använda, är det helt enkelt en lysande idé!

Den elektriska skotern Navee N65 säljs för 650 € och är redan tillgänglig hos vissa e-handlare, inklusive Amazon.

Relaterade Artiklar

Back to top button