Nätfiske: Om pengar har stulits från ditt konto kan du nu få ersättning

Vem har aldrig fått misstänkta e-postmeddelanden eller meddelanden på sin adress och telefonnummer, där det kanske anspelades på eventuell stängning av byteskontot? Du har snubblat över fenomenet nätfiske, en bluff som syftar till mer eller mindre specifikt beroende på fallet och vilken information hackarna har. Meningen? Att kunna lägga vantarna på dina konton och din nätbank.

Efter den drastiska ökningen av användardigitalisering under det senaste året riskerar detta fenomen att bli mycket farligare än du föreställer dig. Ibland kan det hända att meddelanden kommer in där ditt namn och efternamn anges och där blir det svårt att direkt förstå att det är en bluff.

Vanligtvis förlorar nätfiskeoffer allt utan rabatter. Pengarna som hackare lyckas ta ut går inte på något sätt tillbaka till användarna.

Ändå kan ett beslut som togs för några veckor sedan ändra bankernas syn på att skydda sina kunder i händelse av en nätfiskeattacker.

Nätfiske, vissa offer kan få ersättning för de stulna summorna

ABF, Financed Banking Arbitrator, vidtog åtgärder för att skydda sparare som drabbats av nätfiske, vilket motsvarar ett alternativt lösningssystem för tvister mellan kunder, banker och tredje part.

Närmare bestämt slog ABF fast att nätfiskeoffer, såväl som kunder som blivit lurade i e-handel eller på annat sätt lurade, har rätt till ersättning. Hur? Helt enkelt genom att överklaga till ABF.

Anledningen till detta historiska beslut ligger i den icke-frivilliga gesten från klientens sida: som Laila Perciballi, en advokat som för närvarande följer en praxis kopplad till en klient som är offer för nätfiske, förklarar, “Om okända författare stjäl pengar från kreditkort eller löpande konto genom stöld av referenser gjorda genom att skicka ett SMS till telefonanvändaren, är felet inte längre medborgaren ”.

Ytterligare en garanti i en tid då nätfiske blir allt vanligare.

Relaterade Artiklar

Back to top button