Nätfiske: om du har skickat med en kurir som är uppmärksam på den fakturan

Det verkar alltid hända strax efter leverans eller mottagande av varor med en budfirma. A visas i brevlådan e-post som verkar innehålla en faktura bara relaterat till den transporten. Var försiktig eftersom det kommer till nätfiske och om du öppnar bilagan skadlig programvara är försäkrad.

Tyvärr är dock risken att springa in farlig skada orsakad av nätfiske är allvarlig och verklig. Faktum är att nästan alla företag nu skickar sina dokument via e-post till sina kunder. Så det skulle inte ens vara konstigt att få en faktura från en kurir för en leverans som gjorts eller mottagits några dagar innan. Men om du inte vill stöta på otäck skadlig programvara är det bra var uppmärksam på dessa indikationer.

Hur man känner igen en nätfiskeattack

För de som inte vet vad en nätfiskeattack är rekommenderar vi att läsa den här artikeln av Tecnoandroid som förklarar det på ett enkelt och uttömmande sätt. Det är lätt att känna igen, men samtidigt också svårt. Detta beror på att e-postmeddelandet som levereras av cyberkriminella det verkar identisk för grafik och innehåll till den som den skulle skicka, till exempel, BRTen av de mest riktade kurirerna för dessa förfalskningar.

Inom denna betalningspåminnelse finns en bifogad vilket, som anges i e-postmeddelandets brödtext, skulle vara räkning att betala med en viss flit. Nätfiskeattacken förutser en skadlig programvara inuti dokumentet som är redo att stjäla offrets alla personliga uppgifter. Den igenkännbara filen kan vara i formatet excel eller .xlsm för att nödvändigtvis öppna på din enhet.

Det är viktigt att undvika att falla offer för en nätfiskeattack ge inte efter för nyfikenhet eller ångest. Dessa två är inte vänner och i dessa fall blir de riktiga fiender genom att göra gester som kan leda till seriösa konsekvenser. Tveksamt då klicka aldrig på en länk eller öppna en bifogad fil. En viktig sak att göra är kontrollera adressen till adressen varifrån mejlet skickades. Som nätfiske kommer du omedelbart att märka att adressen inte helt överensstämmer med kurirens adress som i teorin skulle begära saldot på fakturan. Om innehållet är en bilaga, kontrollera att adressen inte börjar med “http“För att det i det här fallet skulle vara en osäkrad webbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button