Nätfiske: om du är osäker, öppna inte den här länken, det är farligt!

En gammal högspänningsfilm med huvudrollen Jessica Biel har titeln “Don’t open that door” en remake av en titel från 1974. Idag, med tanke på farorna med webben, skulle man kunna skapa så här: “Öppna inte denna länk“. Till skillnad från de nämnda filmerna är risken i det här fallet inte att hitta en hänsynslös mördare bakom dörren, utan snarare cyberkriminella redo att stjäla alla personliga uppgifter om det stackars offret. Denna bluff kallas nätfiske och kräver många offer.

Att skydda dig från denna bluff är inte svårt, men det är nödvändigt att ha kunskap handla om. Så här är allt du behöver veta för att känna igen nätfiske och hur det händer han nackdelar.

Om det finns en länk i tveksamhet, klicka inte: det kan vara nätfiske

Hur många gånger får du e-postmeddelanden som lovar lätta pengar, otroliga vinster, produkter till mycket låga priser eller som present genom att endast betala fraktkostnaderna. Det finns heller ingen brist på brådskande kommunikationer och påstådda onormala åtkomster tillBanktjänster i hemmet personlig. Naturligtvis åtföljs innehållet nästan alltid av en länk. En klok sak att göra när du är osäker är att inte klicka: det kan vara nätfiske. Men vad är denna bluff egentligen?

till skillnad från vishing som använder SMS, nätfiske sker via vilseledande e-postmeddelanden. Det hjälper oss att ta reda på vad det är Avast programvara den välkända tillverkaren av antivirussystem. “Nätfiske är ett lömskt tillvägagångssätt som används av hacker för att få användare att avslöja personlig information, till exempel lösenord eller kreditkorts- eller bankkontouppgifter. Detta görs genom att skicka falska mejl eller genom att hänvisa användaren till en falsk hemsida“.

Mycket farligt, den här tekniken kan verkligen påverka användare genom att få dem seriösa skador. Hur kan du upptäcka en nätfiskeattack innan den hamnar i händerna på cyberbrottslingar?

Hur man känner igen bluffen innan man blir offer för den

Nätfiske verkar vanligtvis komma från seriösa företag som Bankinstitutioner, statliga myndigheter, finansiella system och investeringar. Tillsammans med attraktiv eller oroande information är syftet alltid att uppmuntra användaren att lämna sina personuppgifter. I mejlet hänvisar den angivna länken till en falsk internetsida som verkar vara den officiella sidan för företaget som skickade meddelandet. Tvärtom är det ett system skapat ad hoc och den olyckliga befinner sig i en värld gjord av fiktion där han riskerar stora.

För skydda dig från nätfiske är det enda sättet förhindra det. Hur kan du agera innan du hamnar i trubbel?

  1. Öppna aldrig en länk utan att först verifiera den riktiga adressen till e-postmeddelandet och inte bara namnet som visas vid första anblicken;
  2. radera alla e-postmeddelanden de innehåller misstänkta bilagor;
  3. lämna aldrig personuppgifter via telefon, SMS eller e-post;
  4. uppdatera enheten hela tiden så att du har de senaste säkerhetskorrigeringarna installerade.

Relaterade Artiklar

Back to top button