Nätfiske med det nya vitala kortet gör comeback, hur upptäcker man det?

livsviktigt kort © shutterstock.com

Har du fått ett e-postmeddelande som informerar dig om den kommande ankomsten av ditt nya vitala kort? Akta dig för bedrägerier…

Huvudsyftet med initiativet är att stjäla dina person- och bankuppgifter.

Nytt bedrägeri med det (nya) vitala kortet

Sedan några veckor tillbaka har många internetanvändare fått ett e-postmeddelande från sjukförsäkringen angående deras nya vitalakort. Detta meddelande uppmanar användaren att fylla i viss information för att få, via Chronopost eller Colissimo, hans dyrbara nya generationens gröna kort. Visst är det en bluff…

Pålitligt, praktiskt och säkert, ditt V3-kort bör presenteras för alla sjukvårdspersonal. Inga fler vårdlappar att skicka, inga fler klistermärken att klistra. Det garanterar återbetalning av din vård inom 24 timmar. Kan vi läsa särskilt i e-postmeddelandet, som uppmanar användaren att ansluta till en webbplats för att slutföra sin beställning.

Carte Vitale bluff

Den (falska) webbsidan tar färgerna på sjukförsäkringens hemsida och begär olika personlig information från användaren, inklusive hans namn, förnamn, adress… Snabbt uppmanas den senare att välja leveranssätt, via Colissimo eller Chronopost , med särskilt låga priser.

Naturligtvis är målet här att locka offret med priser på bara några tiotals cent, för att uppmuntra ” dra nytta av denna fantastiska affär genom att ange sina bankuppgifter så snabbt som möjligt. Person- och bankuppgifter stjäls sedan, för att validera olika abonnemang, särskilt på Cyperns sida, och genom ett företag som heter Baltumo Limited, förklarar Damien Bancal för Zataz.

Kom ihåg att nätfiske à la carte vitale V3 redan var utbredd förra året, vid samma tid på året. Om du har fått den här typen av e-post, svara inte, klicka inte, förutom på knappen ” Att radera “.

Om samma ämne:
Onlinebetalningsbedrägerier mer än fördubblades före Black Friday

Källa: Zataz

Relaterade Artiklar

Back to top button