Nätfiske: farliga attacker som du måste försvara dig från

Många har nu en personlig e-postadress. Nödvändigt att registrera sig via webbplatser, e-handel och olika applikationer, detta verktyg döljer också vissa faror. För det första nätfiskeattacker. Här är vad de är i detalj och hur du kan skydda dig utan att behöva ta konsekvenserna av det.

Vad är nätfiskeattacker

Nätfiske är inget annat än en han nackdelar implementerat av skurkar i den digitala världen. I själva verket är syftet med dessa attacker att ta det största antalet känsliga uppgifter i besittning av användare. Följaktligen är de farliga eftersom de tillåter åtkomst till personliga portaler.

I grund och botten sker en nätfiskeattack vanligtvis via e-post. Offret får från en till synes officiell adress en länk. Användaren som klickar på den kommer att uppmanas att ange bankåtkomstkoder, bostadsadress, mobilnummer, personnummer, användarnamn och lösenord. Kort sagt, alla dessa uppgifter, om de är i besittning av hackerkommer att användas för obehöriga betalningar, identitetsstöld eller handel med känsliga uppgifter.

Det är inte bara e-postinkorgen där och hur nätfiskeattacker sker. Faktum är att dessa bedrägerier kan ske på olika sätt och på olika plattformar, det enda som inte förändras är det bedrägliga målet.

Hur man försvarar sig från dessa bedrägerier och inte går i fällan

Trots Google har redan ett system på plats som försöker skydda användarna Android eller bläddra igenom Krom mot nätfiskeattacker måste du försvara dig själv.

Det finns inte många tips att använda för att försvara sig mot nätfiske. Här är några.

Det första du ska göra innan du fortsätter att följa instruktionerna i ett e-postmeddelande är att verifiera avsändarens domän. Faktum är att ett företag eller en institution kommer att skriva från en adress som har den officiella domänen.

En andra aspekt att alltid ha i åtanke är att en nätfiske-attack vanligtvis gör det skyndar sig. E-post med “sista minuten”-innehåll eller “du är först med […] skynda dig för ”är meddelanden som uppmanar till åtgärder med viss brådska. Inte alltid, men jag döljer ofta bedrägerier. Om du är osäker är det officiellt, rådet är att inte gå åt från den mottagna länken utan från den påstådda avsändarens portal. Detta gör att du kan verifiera meddelandets äkthet.

Till sist, ett litet knep är att undvika att prenumerera på tjänster eller webbplatser som du inte känner till med din personliga e-postadress. Faktum är att ett effektivt vapen mot nätfiske är tillfällig e-post. För att lära dig mer och få en guide om hur du aktiverar en, klicka bara på den här länken.

Relaterade Artiklar

Back to top button