Nätfiske: drottningens död har “inspirerat” hackare, var försiktig

En händelse som drottning Elizabeth II död kunde verkligen inte gå obemärkt förbi. Förutom att vara en särskilt viktig historisk händelse fick den också sin enorma resonans i media.

Faktum är att många människor på sociala medier bokstavligen strömmade till sociala medier och webben för att kommentera vad som hände och för att stjäla lika mycket information och nyfikenhet om hans liv som han levde och om kungafamiljen i allmänhet.

Men detta har också blivit en grogrund för datorhackaresom använde denna enorma möjlighet att lansera en ny nätfiskekampanj.

Drottningens död utnyttjas för en massiv nätfiskekampanj

Hackare har börjat planera sina attacker ända sedan den första nyheten om drottningens död. De första att rapportera detta var forskarna av Bevispunktett särskilt viktigt företag i världen av

Bedrägeriet var riktat mot stjäla Microsofts inloggningsuppgifter till miljontals användare, ta tag i en flod av värdefull sekundär information. Men hur genomfördes denna bluff?

Det hela var halvt på plats via en post skickat av a Microsofts team ej angivet. De tidigare nämnda bjöd in Microsoft-användare till skicka ett kondoleansmeddelande till kungafamiljen med anledning av begravningen.

För att göra det ännu mer inbjudande lovade detta svårfångade team att sätta kondoleansbudskapet för drottningen på en speciell virtuell anslagstavla, tillsammans med alla meddelanden som skickats av kända personer.

Vad måste göras för att skicka detta speciella meddelande? Ange dina inloggningsuppgifter. Uppenbarligen dessa de blir stulna från oss efter några sekunder.

Hur man försvarar sig mot onlinebedrägerier

Nästan alla bedrägerier online är baserade på tekniken för Nätfiske. Precis som i det här fallet sker bedrägeriet genom helt falska meddelanden eller e-postmeddelanden där användaren i innehållet uppmanas att ange sina uppgifter i en falsk sida uppfunnen ad hoc.

Uppenbarligen leder detta, som tidigare nämnts, bara till en snabb stöld av dina data. För att försvara oss effektivt måste vi Undvik absolut att klicka på länkar som dessa och först och främst, vi får aldrig lämna ut personuppgifter till någon. Om detta ska ske måste vi göra allt vi kan för att se till att avsändaren är pålitlig.

Relaterade Artiklar

Back to top button