Nästan 15 år efter lanseringen får PS3 en ny uppdatering

PS3 Slim © Sony Interactive Entertainment

Detta är ett ganska oväntat meddelande från Sony Interactive Entertainment. Den japanska tillverkaren har precis rullat ut en systemuppdatering för denna gamla goda PlayStation 3.

Nästan dömd vid tillkännagivandet av stängningen av PlayStation Store innan Sonys ansikte, PS3 återvänder från de döda den här veckan. Släppt i Japan i november 2006 och i Europa året därpå fick det japanska företagets tredje hemmakonsol en patch som spelare därför kan ladda ner nu.

Läs också:
PlayStation Now: The Witcher 3, tre Sonic-spel, Slay The Spire och mer kommer i juni

Sista sista ställningen för PS3?

Självklart ger uppdateringen i fråga inga riktiga nyheter och är nöjd “ förbättra systemets prestanda “. Denna version 4.88 kräver 200 MB ledigt utrymme innan den laddas ned. Detta är den sextionde patchen som PS3 fick sedan lanseringen 2006. Den senaste stora uppdateringen som tog med nytt innehåll går tillbaka till oktober 2013.

Om denna nyhet kan verka överraskande är Sony inte det enda märket som stödjer sina gamla maskiner. I mars förra året rullade Nintendo också ut en uppdatering för Wii U. Och återigen var målet helt enkelt att förbättra stabiliteten i systemet.

Källa: Videospel krönika

Relaterade Artiklar

Back to top button