Nästa AirPods skulle kunna känna igen dig tack vare din hörselgång

airpods pro bp

Fingeravtrycksidentifiering eller ansiktsigenkänning är ett minne blott! Apple vill nu gå längre och har precis lämnat in en patentansökan lika innovativ som den är spännande. För att skydda AirPods-användares integritet förlitar sig företaget nu på hörselgångsidentifiering. Ja, just det.

Apple arbetar på ett ultraljudsbaserat system för att säkra sina berömda AirPods. Målet? Förhindra illvilliga personer från att komma åt användarnas personliga information via dessa trådlösa hörlurar.

Identifiera hörselgångar med ultraljud

I en ny patentansökan lyfte Apple fram ett potentiellt säkerhetsproblem. För närvarande är det möjligt med alla AirPods att komma åt sin ägares personliga information och till och med ge order till Siri.

För att undvika detta förnyar företaget i sina autentiseringsprocesser och arbetar för närvarande med ett system för att detektera hörselgångens form, baserat på ultraljudsteknik. Varje öra är i själva verket unikt, och ljudåterklangen inuti kanalerna kan detekteras och analyseras för att identifiera en person.

AirPods kommer sannolikt också att använda annan information, såsom sättet att gå, eller rösten från sin ägare. Allt detta skulle göra det möjligt för enheterna att fastställa en likhetspoäng och bekräfta identiteten på deras bärare.

Eftersom allt är i patenttillstånd, vet vi ännu inte om denna funktion kommer att vara tillgänglig snart eller inte. Fortsättning, alltså!

Om samma ämne:
Apple: planerad till slutet av 2022, kommer AirPods Pro 2 att stödja förlustfritt ljud?

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button