NASA varnar: “år 2022 farlig asteroid mot jorden”

där NASA i detta ögonblick verkar det som om det inte är i lugna vatten. I själva verket, enligt rapporter från den amerikanska rymdorganisationen baserade på färska studier, snart jorden den kan träffas av en farlig asteroid. Himlakroppen kallas 2009 JF1och har en diameter på 13 meter som representerar en avgjort betydande fara för vår planet.

Också genom sina studier har NASA också upptäckt ett möjligt nedslagsdatum, nämligen 6 maj 2022. Den amerikanska kroppen fortsätter också att få ny information om det, särskilt tack vare systemet, som har beräknat risken för asteroidens påverkan på jorden utifrån dess storlek, hastighet och omloppsbana i förhållande till avståndet från solsystemet.

Asteroid: Ankomsten av 2009 JF till jorden är inte långt borta

Dessutom, i det övervakningssystem som utvecklats av den amerikanska myndigheten, verkar detta vara femte himlakroppen för risk för påverkan på vår planet. L’ESAdet vill säga Europeiska rymdorganisationen, bekräftar denna tes och säger också att det finns möjlighet till 1 på 3 800 att allt detta händer. Osäkerheterna ges av att asteroiden först upptäcktes och observerades 2009. Med hänsyn till detta finns det ingen ytterligare information om dess omloppsbana.

NASA var angelägen om att förklara att man också tog hänsyn till att effekten av nedslaget kommer att vara densamma som en explosion orsakad från motsvarande 230 kilo dynamit. I detta avseende uttalade myndigheten detta: “”.

Relaterade Artiklar

Back to top button