NASA, uthållighet: det är då den kommer att landa på Mars yta

Nyligen har NASA har offentliggjort att hans “Perseverance” rover kommer att behöva landa officiellt spå Mars yta den 18 februari 2021. Faktum är att det ovannämnda kommer att skickas till en krater, som tar namnet Jezero, för att hitta spår av liv. För att genomföra sökningen måste dock rovern först uppnå en “mjuk landning”. Sekvensen av procedurer för landning kallas också “”, detta beror på att procedurerna är komplicerade och måste lösas på kort tid.

Denna process kommer att börja när rovern befinner sig mer än 100 kilometer över Mars yta. Efter kontakt med den första atmosfären, rover, som är inlåst i skyddskapsela, den kommer att starta mot Mars yta med en hastighet av 20 000 km i timmen. På bara 400 sekunder måste nedstigningssystemet minska roverns hastighet till mindre än 1 meter per sekund. Värmeskölden kommer att ta hand om nedstigningen till Mars atmosfär.

NASA, uthållighet: landningen kommer att gå blixtsnabb

Utplacering av en överljudsfallskärm från skyddshytten minskar roverns hastighet till 1 200 km i timmen. Uthållighet kommer att använda en fallskärm för att bromsa nedstigningen ännu mer. 2 km ovanför Mars yta verkar det som om den mest komplicerade delen börjar. Faktum är att vid den tidpunkten kommer roverns hastighet att minskas till 100 meter per sekund och Perseverance och Skycrane-fordonet de kommer att separeras från skyddskapseln.

De åtta raketer som är direkt ansvariga för Skycrane kommer också att hjälpa rovern att frigöra sig över landningsplatsen. Ett nylonrep kommer att användas för att gå ner till ytan av Mars. När rover han känner att han är på väg att slå i marken måste han genast klipp av kabeln att bryta sig loss från Skycrane. Det tar ungefär 700 sekunder för radiosignaler från Mars att nå jorden. Det betyder att i samma ögonblick som NASA får informationen om landningen, Perseverance den kan redan ha landat korrekt på Mars.

Relaterade Artiklar

Back to top button