NASA: Något nytt är på väg att landa i Lucy-uppdraget

Lucy det är det första trojanska uppdraget som kommer att studera NASA och kommer att vara nära avgång (i oktober). Rymdorganisationen har verkligen tagit ett nytt steg mot upptäckten av Jupiters trojanska asteroider som kommer att revolutionera förståelsen av solsystemets ursprung. Den 16 december 2020 Tes (akronym för) hade sin framgång i rymdfarkosten, vid

NASA: uppdateringar om det trojanska uppdraget

Tack vare temperaturmätning av de trojanska asteroiderna kommer L’Tes att tillåta forskargruppen att förstå sanningen komponent av de material som finns på deras yta. En grundläggande sak måste specificeras: satelliten, under höghastighetsmöten, har inte förmågan att förstå om materialet på ytan är mer som sand eller riktiga stenar. Dessutom kommer spektrometern att upptäcka information med hjälp av infraröda termiska observationer, i våglängdsområdet från 4 till 50 mikrometer.

Men det slutar inte här, för en ny föddes alldeles nyligen högförstärkningsantenn vilket kommer att tillåta satelliten att kommunicera med jorden genom att samla in data, såväl som den exakta mätningen av massor av trojanska asteroider. Den ansluts till högupplöst kamera The Lorri (akronym för), byggd av Johns Hopkins Applied Physics Laboratory och installerad i november. Det som återstår att leverera är ingen mindre än Mvic-färgkameran () och den infraröda spektrometern Leisa ().

Relaterade Artiklar

Back to top button