NASA: Lucy-sonden kommer tillbaka 2030 för att avslöja Jupiters mysterier …

Ett rymdskepp av NASA som heter Lucy flög till himlen lördag morgon på ett uppdrag av 12 år att utforska åtta asteroider.

Atlas V tog fart före gryningen, skickande Lucy på en resa som nästan täcker 4 miljarder mil (6,3 miljarder kilometer). Forskarna blev entusiastiska över att beskriva den framgångsrika lanseringen: den ledande forskaren Hal Levison hon sa att det var som att bevittna ett barns födelse.

Lucy har fått sitt namn från skelettresterna av 3,2 miljoner år sedan av en mänsklig förfader som hittades i Etiopien. Den upptäckten fick sitt namn från gudarnas sång skalbaggar av 1967 “”.

I en förinspelad video för NASAtrummisen för Beatles Ringo Starr hyllade sin bortgångne kollega John Lennon, krediterad för att ha skrivit låten som inspirerade allt detta. “”, han sa Starr.

Paleoantropologen bakom fossilupptäckten av LucyDonald Johanson, fick gåshud när han såg Lucy flyga: “”.

“, han sa JohansonavArizona State Universitysom gick till Cape Canaveral för lansering.

Uppdraget från 981 miljoner dollar är den första att rikta in sig på Jupiters så kallade entourage: tusentals, om inte miljoner, asteroider som delar gasjättens breda bana runt solen. Några av de trojanska asteroiderna går före Jupiter i dess omloppsbana, medan andra följer den.

Trots sina banor är trojanerna långt från planeten och mestadels utspridda från varandra. Så det är praktiskt taget där noll chans den där Lucy överväldigad på vägen, sa hon Levison av Southwest Research Instituteuppdragets huvudforskare.

Det verkliga syftet med uppdraget

Lucy kommer att lämna jordens omloppsbana nästa oktober och igen in 2024 i ett försök att få nog gravitationsenergi och därmed nå Jupiters omloppsbana. Längs vägen kommer rymdfarkosten att köra om asteroiden Donald Johanson mellan Mars Och Jupiter.

Att hämta energi från två stora cirkulära stötarLucy kommer att jaga fem asteroider i huvudgruppen av trojaner. Rymdfarkosten kommer sedan att återvända till jorden för ytterligare en push 2030.

Lucy kommer att passera inom 965 kilometer från varje mål – det största är cirka 113 kilometer i diameter.

“”, han sa Hal Weaver av Johns Hopkins University. “

där NASA planerar att lansera ett nytt uppdrag nästa månad för att verifiera om vi kan ändra omloppsbanan för en asteroid, en kunskap som vi bör assimilera så snart som möjligt om Landa är någonsin hooked av en asteroid riktad i denna riktning.

Relaterade Artiklar

Back to top button