NASA letar efter ett sätt att avleda asteroider som kan komma på …

Enligt NASAen kollision mellan en asteroid och den Landa det kan vara ödesdigert för hela världens överlevnad. “Säger vetenskapsjournalisten Robin George Andrews i ett nytt avsnitt av Oförklarligt.

“” Säger Andrews. Men en asteroid? Om du flyttar den bort från jordens bana, hotet är borta. Det kan låta som science fiction, men forskare arbetar redan med det.

Regeringen av Förenta staterna det är att spendera tid och pengar för att undvika en framtida katastrof.

“”, han påstår Kelly snabbten vetenskapsman i NASA som jobbar i Program för observation av jordnära objektdel av Planetarisk försvarskoordination av rymdorganisationen Office. Hans arbete, säger han,

Fast och hans kollegor har fortfarande mycket att göra, både att hitta och katalogisera asteroider och kometer som skulle kunna representera en hot mot jordenbåde för att ta fram en konkret handlingsplan om man var med kollisionskurs.

En upptäckt för över 25 år sedan

I den 1993, har forskare identifierat bitarna av en enorm komet på väg mot Jupiter. Innan kometen bröts upp var den cirka 1 km bred. Om detta föremål hade träffat jorden kunde det ha orsakat enmassutrotning. För astronomer var det ett slags fyrverkeri. De visste att bitarna skulle slå in juli 1994sedan tittade de genom teleskopet.

Forskare var både fascinerade och oroade över detta fenomen. Det blev en väckarklocka: “”, säger han Snabb.

I den 1998frågade kongressen NASA att hitta minst 90 procent av asteroiderna och 1 kilometer kometer eller mer i bredd som skulle närma sig jordens omloppsbana. Stora föremål som dessa träffar jorden en gång på en halv miljon år och de kunde hota livet som vi känner det.

Relaterade Artiklar

Back to top button