NASA kommer att använda 3D-hologram för att kommunicera med den internationella rymdstationen

där NASA använder 3D-telematik för “” läkare på ISS. Processen använder hologram, som Microsofts Hololens-kamera, för att bära 3D-modeller hög kvalitet på rymdstation. Det är ett nytt sätt som NASA testar för att hjälpa astronauterna att få den medicinska vård de behöver.

Med NASA och andra rymdorganisationer som trycker på för att sätta fler människor i rymden, kommer vi att behöva sätt att kommunicera mer effektivt. Ett potentiellt sätt att göra detta är genom holotransport. Tekniken är i bruk åtminstone sedan 2016 i företag som Microsoft. Detta är dock första gången som NASA använder det.

Tillväxten av telemedicin har varit exponentiell sedan starten av covid-19-pandemin. Som sådan hjälpte det till att etablera nya vägar för läkare att nå människor utan att riskeraexponering för virus eller sjukdomar. Nu använder NASA samma teknik för tillåta att läkare holotransporteras på den internationella rymdstationen.

“”, sa Dr Josef Schmid i ett uttalande som delas av NASA.

En metod vi bara sett i filmer

Detta var första gången någon använde holotransport mellan honom Plats och den Landa. Dessutom är det första gången som 3D telemedicin tillåter utförande av en tvåvägskonversation på ISS med läkare på jorden.

NASA säger att de testar dessa metoder i ett försök att infoga denna teknik i framtiden för framtida rymduppdrag. Rymdorganisationen säger att de planerar att använda den för privata medicinska konferenser såväl som för familjer och för konferenser ta med VIP på rymdstationen.

Och om NASA fulländar systemet kan det använda det för att föra människor tillbaka till månen. Det skulle också kunna ge astronauter värdefulla sätt att kommunicera med jorden på Mars-uppdrag.

För närvarande är denna metod för telemedicin 3D det är baserat på Microsoft HoloLens. Den använder också anpassad programvara från Aexa. Tillsammans gjorde dessa två komponenter det möjligt för Dr. Schmid och andra att praktiskt taget besöka ISS 2021.

Relaterade Artiklar

Back to top button