NASA har fäst en plakett på Lucy-sonden för “framtida solsystemutforskare”

Luc Probe Plate © NASA

Lucy är namnet på sonden som lanserades av NASA denna lördag den 16 oktober från Cape Canaveral till de trojanska asteroiderna. Utöver sitt uppdrag är sonden laddad med budskap om fred och poesi för våra ättlingar i rymden.

Detta uppdrag är det första i historien. Dess syfte är att tillåta NASA att samla in information om bildandet av solsystemet. På programmet: sju asteroider och en lång resa genom evigheten.


En resa utan dess like

Dava Sobel, en vetenskapsskribent och journalist, sa om detta uppdrag: ” Den här utsändaren till asteroiderna är i sig ett meddelande. Lucy talar för allt som mänskligheten vet bäst, uppfinningsrikedom, kreativitet och ansträngning. »

På denna plakett avbildas solsystemet och Lucys eviga resa tillsammans med en kapsel av samtida citat från framstående tänkare. Från Albert Einstein till Martin Luther King, via George Harrison eller John Lennon, kommer tjugo budskap om fred och kärlek att följa Lucy på hennes resa genom tiderna.

Ett turkiskt ordspråk åtföljer också plaketten fäst på Lucy-sonden: “ När yxan gick in i skogen sa många träd: “Åtminstone skaftet är en av oss.” »

Slutligen, vid sidan av de vetenskapliga framsteg och tekniska framsteg som representeras av uppdraget, gör Lucy länken mellan historien om vårt stjärnsystem och dess framtid. Bakom denna tusenåriga poesi finns en yrsel av medvetande. Det är en resa som har viljan att försona mänskligheten med testet av dess tillstånd: att överleva och att överföra.

Det är möjligt att läsa alla meddelanden genom att följa denna länk.

Lucy-kurs © Nasa

Källa: NASA

Relaterade Artiklar

Back to top button