NASA erbjuder (igen) att skicka ditt namn till Mars

NASA-biljett © NASA

Efter den framgångsrika landningen av Perseverance på planeten Mars, öppnar NASA sitt program för att skicka sitt “namn” till planeten Mars. Det framtida uppdraget har inte bekräftats, men rymdorganisationen anger datumet juli 2026 i sitt pressmeddelande.

Perseverance-rovern tog med sig namnen på nästan 11 miljoner människor ombord. Dessa är graverade på små elektroniska marker, storleken på en fingernagel, tillverkade av kisel.

Läs också:
Perseverances extraordinära härkomst och dess första bilder av Mars!

Boardingkort till Mars

Denna resa till Mars är, för rymdresenärernas namn, uppenbarligen symbolisk. För att registrera dig måste du gå till NASA:s webbplats och fylla i lite information (land, postnummer, namn, e-post). Du får då ett boardingkort till din e-postadress.

Medan möjligheten till [la mission] Mars 2020 är nu stängd, många har uttryckt intresse för att skicka sina namn till Mars förklarar rymdorganisationen. ” För de som inte hade chansen att skicka sitt namn med Perseverance, vill vi ge dem möjligheten att skicka det ombord på ett framtida uppdrag till Mars. »

NASA specificerar datumet juli 2026 för detta ” framtida uppdrag “, utan
ge mer detaljer. Detta verkar för närvarande symboliskt, dock
att Elon Musk, chef för SpaceX, vill starta ett första bemannat uppdrag till den röda planeten vid denna horisont.

Läs också:
Uthållighet landar på Mars, äventyret kan börja

Nästan 11 miljoner namn inbäddade i Perseverance

När det gäller Perseverance-rovern, som landade den 18 februari nära Jezero-kratern på Mars, bar den ombord exakt 10 932 295 personers namn, ingraverade på tre marker av en fingernagel storlek.
elektronstråle. I markerna ingår också de 155 finalisterna i tävlingen “Name The Rover” som anordnades av NASA för att hitta ett namn på sin robot.

Med nästan 3 miljoner registrerade namn toppar Filippinerna listan över personer med ett namn som skickats till Mars. Därefter kommer USA, med 2,2 miljoner namn. Sedan finns det Storbritannien, Italien, Mexiko, Brasilien, Indien och Frankrike.

Källa: Thrillist

Relaterade Artiklar

Back to top button