NASA: 2 veckors tystnad mellan Mars och jorden på grund av konjunktionen …

där NASA kommer att sluta övervaka uppdraget Mars under de kommande veckorna eftersom jorden och röd planet de är belägna på motsatta sidor av solen. Denna period, som kallas Mars solkonjunktion, inträffar vartannat år.

Solen driver ut het, joniserad gas från sin korona, och under solkonjunktion (när Jorden och Mars inte kan “” med varandra) kan denna gas störa radiosignaler. Detta kan förstöra kontrollerna och orsaka oväntat maskinbeteende.

För säkerhets skull NASA ingenjörer de skickade rymdfarkosten på Mars en lista med enkla kommandon att utföra under några veckor. Perioden är nära mellan 2 oktober och 16 oktober.

“”, har han förklarat Roy Gladdenchef för Mars Relay NetworkJet Propulsion Laboratory av NASA i södra Kalifornien. “”.

Här är vad drönarna kommer att göra under tiden

Perseverance kommer att ta meteorologiska mätningar med sina sensorer MEDA (förkortning för Mars Environmental Dynamics Analyzer), kommer att köra sin RIMFAX (Radar Imager for Mars’ Subsurface Experiment) och kommer att spela in ljud som kommer från omgivningen med sina mikrofoner.

Snygghet Mars kommer att förbli stationär i sitt läge a 175 meter bort från Uthållighet och kommer att rapportera dess status varje vecka till rover.

De Curiosity rover kommer att utföra meteorologiska mätningar med sin egen REMS sensorer (Rover Environmental Monitoring Station), strålningsmätningar med sin RAD-sensorer (Radiation Assessment Detector) och DAN (Dynamic Albedo of Neutrons).

De InSight fast landare den kommer att fortsätta att använda sin seismometer för att upptäcka jordbävningar och andra liknande händelser.

De tre omloppsbanorna i NASA, Odyssey, Mars Reconnaissance Orbiter Och MAVEN, kommer de alla att fortsätta att överföra en del data från byråns ytuppdrag till jorden, samt samla in de vanliga uppgifterna. Även om en begränsad mängd vetenskaplig data kommer att nå jorden under konjunktionen, kommer rymdfarkosten att spara det mesta till efter pausen.

Därefter skickar de återstående data till Deep Space Network av NASAett system av enorma marksända radioantenner som drivs av JPL. Det kommer att ta ingenjörer ungefär en vecka att ladda ner informationen innan normala rymdfarkoster återupptas. Om teamen som övervakar dessa uppdrag fastställer att någon av de insamlade vetenskapliga data har skadats, måste de sända igen.

Relaterade Artiklar

Back to top button