När TPMP anlitar de nya “cybersäkerhetsexperterna”…

Cybersäkerhet

Förra tisdagen, showen Rör inte Min TV! var tvungen att stoppas på grund av ett stort tekniskt fel. Dagen efter bjuds en cybersäkerhetsexpert in på inspelningsplatsen för att förklara detta mysterium.

Tisdagen den 8 mars mötte C8-kanalen tekniska buggar som påverkade showen Rör inte Min TV (TPMP). Cyril Hanouna och hans krönikörer var tvungna att stoppa showen inför denna aldrig tidigare skådade situation. Var de offer för en cyberattack?

Okänd för Cyril Hanounas team

Först är programmet 6 till 7 som först påverkas av tekniska problem. Showens Twitter-konto skrev: På grund av ett tekniskt problem kan vi inte ta live i 6 till 7. Vi ber om ursäkt, vi träffar om en stund Cyril Hanouna för TPMP “.

Det är därför en repris av TPMP som publiceras istället. Cyril Hanounas team återupptog live kort efter, men såg sig tvingade att stoppa showen tidigt, på grund av stora problem som hindrade tittarna från att följa showen ordentligt.

Det var ett problem på ledningens nivå, som inte längre kunde höra krönikörerna och värden. Enligt Cyril Hanounas förklaringar: ” Två nätverkskort har brunnit ut. Huvudkortet och ersättningskortet “.

Så tekniska incidenter eller cyberattacker?

Dagen efter händelsen bjöd Cyril Hanouna in Idris Mousslie – cybersäkerhetsexpert och chef för Premlink.com – på uppsättningen av TPMP för att försöka ta reda på vad som hände.

Enligt honom: Det är troligt att det är en cyberattack även om det bara är ett ljudkort eller ett nätverkskort som attackerades, vi kunde mycket väl ha överhettat dem på distans “. Dessutom rapporterade många andra plattformar tekniska buggar samma dag, inklusive Spotify, Facebook, Discord, TikTok, etc.

Även om dessa incidenter inte nödvändigtvis är kopplade, tillägger Idris Mousslie: ” Jag tror inte på tillfälligheter. Du hade fortfarande gäster på inspelningsplatsen med länkar till Ryssland som Sergei (tidigare KGB spion red.anm.), som kan störa de ryska tjänsterna som har agenter över hela världen “. Om han verkar bekräfta att det verkligen var en cyberattack, anger han ändå att han inte kan bevisa det för tillfället.

Om samma ämne:
Mobilattacker exploderar i Europa under första delen av året

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button