När Ozzy Osbourne går NFT, bättre undvika honom

Ozzy Osbourne © © Daniel Zappe

Bedragare utnyttjade en falsk Discord-server för att stjäla tusentals dollar kryptovaluta.

En falsk länk följde med lanseringen av samlingen av “CryptoBatz”, i NFT (Non Fungible Tokens), lanserad av Ozzy Osbourne. Köpare kunde nu vara mer uppmärksamma under försäljningen.

Vänliga fladdermöss för Ozzy Osbourne-fans

Smeknamn “ heavy metals farfar » eller till och med « mörkrets prins », Ozzy Osbourne, en av musikscenens huvudfigurer under de senaste femtio åren, lanserar i NFT… Men hans ankomst på marknaden blir inte som man tänkt sig.

9 666 fladdermöss ritades av Sutter Systems studio för att integrera CryptoBatz, Osbournes NFT-säljprojekt. I december förmedlades tillkännagivandet av projektet i många medier, som t.ex Rullande sten Var Anslagstavlaoch försäljningen började organiseras, som ofta för NFTs, på en Discord-server.

Serveradressen, som spreds brett på Twitter av Osbourne och CryptoBatz-konton, visade sig dock vara bedräglig.

Faktum är att dra fördel av en ändring av URL, discord.gg/cryptobatznft mot discord.gg/cryptobatzsatte hackare upp en falsk server för att avleda investeringar från köpare som hade oturen att klicka på den gamla länken, som fortfarande delas av Ozzy Osbournes och CryptoBatz’ Twitter-konton…

Sutter Systems skyller på Discord

Bråkarna föreslog att koppla köpares kryptoplånböcker till den pågående (falska) försäljningen och använde nätfisketekniker för att ta bort människor som klickade på fel länk. En av köparna berättade Gränsen att ha förlorat motsvarande 300 till 400 dollar i Ethereum (ETH). Sajten säger också att en Ethereum-plånboksadress kopplad till hackarna enligt uppgift fick över $40 000 (motsvarande 14,6 ETH) i inkommande transaktioner den 20 januari, som skickades tillbaka till en plånbok innehållande över $150 000.

Den potentiella skadan är betydande, särskilt eftersom vissa tweets som hänvisar till fel Discord-adress (som den ovan, från Ozzy Osbournes officiella konto) fortfarande är online den 24 januari. Medgrundaren av Sutter Systems, studion bakom CryptoBatz, sa: Även om vi är ledsna för de människor som har fallit offer för dessa bedrägerier, kan vi inte ta ansvar för handlingar av bedragare som använder Discord – en plattform som vi absolut inte har någon kontroll över. “.

Det är faktiskt svårt att veta vem från Sutter Systems eller Discord som kan hållas ansvarig för bedrägeriet och den potentiella ersättningen till offren…

Om samma ämne:
Twitter låter dig välja en NFT som din profilbild

Källor: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button