När Kingston ändrar utan förvarning specifikationerna för sin bästsäljande SSD, NV1

Kingston NV1 © TechPowerUp

Eftersom det verkar nödvändigt att behöva ägna mer och mer uppmärksamhet åt tekniska blad när du köper en SSD
.

Även om Kingston är en av världens ledande tillverkare när det gäller kvantiteter (liksom värde) av RAM eller SSD som säljs runt om i världen, är Kingston inte immun mot kontroverser, vilket bevisas av kvacksalvaret som går tillbaka till oss idag TechPowerUp.

Prejudikat med konkurrensen

Kom ihåg att vi förra augusti nämnde det faktum att Western Digital hade ändrat typen av NAND som används på sin bästsäljande SSD, WD Blue SN550.

Tillverkaren gjorde ingen hemlighet av detta och förklarade att man var tvungen att diversifiera sina källor för att kunna möta efterfrågan. Han förklarade att ” för större transparens, om vi gör ändringar i våra interna SSD:er, förbinder vi oss att introducera ett nytt modellnummer […]. Vi värdesätter våra kunder och vi är fast beslutna att tillhandahålla de bästa möjliga lösningarna för deras datalagringsbehov. »

Kingston NV1: controller skillnad © TechPowerUp

Faktum är att, och till skillnad från vissa av sina konkurrenter, hade Western Digital varit relativt transparenta och indikerat de ändringar som gjorts i dess utrustning. För sin del verkar Kingston lite mindre hänsynsfull.

Två olika kontroller

NV1 är en NVMe M.2 SSD som kan hittas för mindre än 85 dollar i en version på 1 TB. Vi har inte haft möjlighet att testa den på Clubic, men ekon från amerikanska journalister är ganska gynnsamma.

Ack, saker och ting verkar lite mer komplicerade än de såg ut, och Kingston kan mycket väl ha spelat med flera referenser som han marknadsför under samma etikett. TechPowerUp påpekar att versionen som passerade på testbänken kombinerar en Silicon Motion SM2263XT-kontroller (utan DRAM) och 96-lagers Micron QLC-blixt. Dessa specifikationer går emot vad som hittills publicerats. NV1 presenterades istället som en blandning av Phison E13T-kontroller och NAND TLC eller QLC, beroende på kapacitet.

Kingston NV1: controller skillnad © TechPowerUp

Våra kollegor lyfter inte fram några speciella skillnader i prestanda som observerats på de två varianterna av NV1 SSD. Ändå är ett sådant tillvägagångssätt, genomfört utan att informera konsumenten, inte särskilt elegant, särskilt för ett varumärke med Kingstons rykte.

TechPowerUp avslutar med att rapportera en kommentar från hans community. Om man tittar på förpackningen av SSD:n är de två varianterna identifierbara: ett mycket glänsande kontrollerchip i fallet med Silicon Motion medan Phison E13T är svart och dold av etiketten.

Om samma ämne:
SSD: du måste vänja dig vid det, kylning kommer att se ut mer och mer så här

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button