När fotbolls- och NFT-fans möts ger det ett NFT-kort av Mbappé som säljs till ett häftigt pris

Så ovanlig

Populariteten av NFT växer kontinuerligt. Senaste bevis, en auktion för att få Kylian Mbappés enda kort i fotbollssimuleringen Sorare.

Med ett slutpris på 416 000 euro verkar tillägget galet, och ändå kan det här kortet vara värt mycket mer om några månader.

Bättre satsa på Mbappé än på Haaland

Om du inte känner till Sorare än, erbjuder denna 100 % franska fotbollssimulering dig 1 111 kort årligen i form av NFT. Om de vanligaste korten finns tillgängliga i 1 000 exemplar är andra mycket sällsynta kort unika, som till exempel Kylian Mbappés. Centerforwarden i Paris-Saint-Germain och det franska fotbollslaget, som är bland de mest följda spelarna på planeten, såg alltså sitt NFT-kort på Sorare auktioneras ut för cirka 153 ETH.

Sorare är faktiskt baserad på Ethereum blockchain, och spelaren själv hjälpte till att popularisera denna försäljning genom att marknadsföra evenemanget på sitt Instagram-konto. En investering som verkar attraktiv för den lyckliga vinnaren, “TeamBambi”, eftersom Mbappés 2021-kort hade sålt för 54 000 euro, eller 362 000 euro mindre än 2022 års årgång.

Observera att kortet från Borussia Dortmunds flaggskeppsanfallare och framtida Manchester City-målskytt, Herling Haaland, såldes för nästan 265 ETH, eller runt 600 000 euro, i februari förra året. I alla fall, Kryptocast avslöjar att dess innehavare sedan dess har försökt sälja sitt kort vidare utan att hitta en köpare. “TeamBambi” kunde ha mindre problem med att få tillbaka sin insats.

Om samma ämne:
Atari auktionerade ut en samling NFT:er till retrogaming ära

Källa: Kryptocast

Relaterade Artiklar

Back to top button