När fitness samlar Google och Samsung för att erbjuda dig det bästa i applikationen

Galaxy Watch 4 - Hjärtspårning © Johan Gautreau

De två varumärkena har tillkännagett lanseringen av en plattform som möjliggör utbyte av hälsodata mellan olika enheter på ett säkert sätt.

Efter antagandet av Wear OS av Samsung fortsätter Google och den koreanska tillverkaren sitt närmande med presentationen av Health Connect.

Flera hälsoapplikationer är redan på gång för att gå med i initiativet från Google och Samsung

Denna nya mjukvaruplattform som utvecklats gemensamt av de två företagen kommer så småningom att tillåta delning av hälsoinformation i olika Android-applikationer installerade på enheten.

Användaren måste ge sitt samtycke för att börja dela denna data och kan sedan välja vilken information som kan distribueras (näring, sömnövervakning, kroppsanalys, etc.) och vilken programvara som kan komma åt den. Denna data kommer att lagras lokalt på användarens enhet i en säker enklav.

Varje applikation som använder Health Connect kommer således att kunna dra nytta av den data som samlas in i den andra mjukvaran, för att erbjuda mer exakta analyser och personliga tjänster.

Samsung Health kommer att integrera Health Connect före slutet av 2022. Google arbetar också med mycket populär programvara som matspårningsapplikationen MyFitnessPal eller Health Mate från Withings och kommer att lägga till Google Fit och Fitbit till sin plattform mycket snabbt, troligen parallellt med lanseringen av Google Pixel, den första uppkopplade klockan från företaget som ska presenteras i början av läsåret.

Om samma ämne:
Upptäck Pixel Watch, den första uppkopplade klockan från Google

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button