Nano Garden: odla din inomhusträdgård

Nano Garden © © Ready to Grow

Du har egentligen ingen grön tumme, men skulle vilja ha växter hemma? Rör dig inte, Prêt à Pousser har det du behöver. Med Nano Garden kan du odla vackra blommor, aromatiska örter, grönsaker eller till och med örtteväxter varje gång.

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

För att göra detta behöver du inte investera i en tomt eller en vattenkanna: Nano Garden (79 €) innehåller allt du behöver. Trots vad namnet antyder, designades denna vänliga lilla enhet av ett ungt franskt företag. Prêt à Pousser, eftersom det är dess namn, är specialiserat på att odla växter inomhus.

Hem hydroponics

Och inte bara hur som helst, eftersom detta är hydroponics. Denna ovanjordsteknik är inte precis ny. Vi finner alltså dess första spår i antiken, och närmare bestämt i Babylons hängande trädgårdar. Det består av att ersätta jorden med ett sterilt substrat som bevattnas av en ström av vatten som för med sig mineralsalter och viktiga näringsämnen till växten.

Prêt à Pousser har anpassat denna teknik för att göra den tillgänglig för alla. Vattenströmmen har ersatts av en vas på vilken en ihålig flottör placeras. Denna innehåller en kapsel som innehåller frön, substratet och de element som är nödvändiga för deras tillväxt.

Nano Garden © © Ready to Grow

I skrivande stund finns det 74 kapslar i Prêt à Pousser-katalogen, inklusive en fröfri, att välja mellan om du vill odla dina egna frön. Det bör noteras i förbigående att alla frön kommer från ekologiska växter.

Automatisk belysning

Allt är upplyst av LED-belysning som simulerar dagsljus efter anläggningens behov. Den kommunicerar med en medföljande applikation installerad på en smartphone via en Bluetooth-anslutning. Den blivande trädgårdsmästaren måste bara ange vilken typ av kapsel som används och sedan låta sig guidas.

Sedan är allt automatiskt: belysningen tänds och släcks enligt tillväxtcykeln, en tillväxtdagbok påminner dig regelbundet om stadierna i växtens liv.

Du behöver bara lägga till vatten regelbundet i behållaren. Och det minsta vi kan säga är att det inte är riktigt begränsande: i full tillväxt var vi tvungna att tänka på det en gång var sjunde till var tionde dag…

Plockning eller skörd sker med jämna mellanrum. När växten väl har nått mognad hindrar ingenting den från att puttas om och sedan starta en ny cykel med en ny kapsel.

Nano Garden © © Ready to Grow

Trots att vi bor i en lägenhet i Parisregionen lyckades vi odla magnifik basilika, gräslök, grönmynta, minitomater, minipaprika och till och med en solros mitt i vintern!

Men vår största stolthet ligger i att odla en Coleus. Den blev så imponerande att den nådde storleken som en buske efter två omplantningar följt av en plantering. Vår nästa ambition är att odla en jordgubbsplanta, Prêt à Pousser, som nyligen har marknadsfört kapslar som erbjuder flera arter. Jordgubbar på vintern… klassen!

Hitta Nano Garden på Amazon

Eller…

Nano Garden är den senaste i en familj av grönsaksträdgårdar inomhus som erbjuds av Prêt à Pousser. Om du vill föröka skördarna kan du välja Lilo-modellen vars funktionsprincip är identisk. Den är utrustad med kraftfullare belysning och tre odlingskrukor.

Ett steg ovan, Modulo tillåter skapandet av en ännu större trädgård. Dess sex växtplatser kan läggas till andra Modulo-kit för att skapa en riktig vertikal trädgård.

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

 • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
 • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.
 • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!
 • Det är nu möjligt att njuta av Pixel Art med lätthet med Pixoo Max från Divoom.
 • insta360 Go 2 är den minsta och lättaste actionkameran som finns och har fortfarande exceptionell stabilisering.
 • Fujifilms Instax Link Wide skriver ut foton, men istället för att använda bläck och papper avleder den skickligt gammal gammal film.
 • Vad ska man göra med en högteknologisk produkt ur drift? Återvinn det till ett verk att hänga på väggen såklart! Detta är vad Grid Studio erbjuder med sina originalkompositioner.
 • Tillverkade med passion av två pusselälskare, Silver City pusselboxarna från NKD Puzzle är värda en omväg.
 • Designad för sportbruk, Aeropex från Aftershokz drar fördel av egenskaperna hos benledning för att överföra ett mycket korrekt ljud.
 • Ett enkelt smartphone-grepp, ProGrip från ShiftCam? inte riktigt. Den har användbara funktioner i många situationer…
 • LEGO Titanic-setet är enormt och detaljerat och är ett av de mest imponerande som någonsin gjorts. Och precis som sin lysande modell sjunker den när du lägger den i vatten.

Relaterade Artiklar

Back to top button