Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig i Windows 10

Windows 11/10 medförde många förbättringar, inklusive förbättrad säkerhet. En sådan förbättrad säkerhetsfunktion är möjligheten att logga in med hjälp av STIFT – kod. Om du stöter på ett felmeddelande Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig(Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig) på din dator med Windows kan du prova våra lösningar som vi kommer att introducera i det här inlägget för att lösa det här problemet framgångsrikt.

När du stöter på detta problem. du kommer att få följande fullständiga felmeddelande;

Något hände och din STIFT – kod inte tillgänglig.

Klicka för att ställa in din PIN-kod igen.

Något hände och din STIFT – kod inte tillgänglig

Om du står inför detta problem Något gick fel och din PIN-kod är inte tillgänglig(Något gick fel och din PIN-kod är inte tillgänglig) kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan, baserat på ett av de två scenarierna som är specifika för dig, och se om det löser problemet.

1]Om du känner till lösenordet för ditt Microsoft-konto eller lokala konto(1]Om du känner till ditt Microsoft-konto eller lösenord för ditt lokala konto), klicka bara på ” Inloggningsalternativ(Logga in)”, välj ett lösenord och logga in. Efter att ha loggat in kan du ta bort det befintliga STIFT -kod och lägg sedan till en ny PIN-kod.

Om ovanstående inte fungerar kan du starta upp till BIOS enhetens BIOS-inställningar och kontrollera om säker start är aktiverad eller om äldre start är aktiverad. Denna konfiguration kan lösa problemet omedelbart.

2]Om du inte känner till lösenordet(2]Om du inte känner till lösenordet) och det inte finns någon “Inloggningsalternativ”-länk på inloggningsskärmen, försök först (Logga in) starta i säkert läge (starta i felsäkert läge) . Prova de korrigeringar som nämns i den här artikeln och se om du kan lägga till en nyare STIFT -koden . Efter att ha lagt till en ny STIFT – problemet kommer att försvinna.

Men om du inte kan starta upp säkert läge(Säkert läge), kan du behöva återställa din Windows 10-enhet utan att påverka dina personliga uppgifter.

En annan lösning du kan prova är att ta bort mappen NGC (katalogsökväg visas nedan) och lägg till en ny STIFT – koden.

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\NGC

Vi hoppas att detta hjälper dig att lösa problemet” Vad(Något) något hände och din STIFT -kod inte tillgänglig” i Windows 10 !

Rättad(Fix) : Windows Hello-fel när en PIN-kod skapades.

STIFT -kod är en uppsättning siffror eller en kombination av bokstäver och siffror som du väljer själv. Användande STIFT -lösenord är ett snabbt och säkert sätt att logga in på din Windows 10-enhet STIFT -koden lagras säkert på din enhet, inte i molnet, vilket gör den säkrare.

Dina kommentarer är välkomna.

Ansluten(Relaterat) : Windows ber om PIN-kod istället för lösenord på inloggningsskärmen) .

Windows 11/10 har medfört många förbättringar inklusive förbättrad säkerhet. En av de förbättrade säkerhetsfunktionerna är ett alternativ att logga in med en PIN-kod. Om du stöter på felmeddelandet Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig på din Windows-dator kan du prova våra lösningar som vi kommer att presentera i det här inlägget för att framgångsrikt lösa det här problemet.

När du stöter på detta problem. du kommer att få följande fullständiga felmeddelande;

Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig.

Klicka för att ställa in din PIN-kod igen.

Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig

Något hände och din PIN-kod är inte tillgänglig

Om du står inför det här problemet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan, baserat på något av de två scenarierna som är speciella för dig och se om det hjälper till att lösa problemet.

1]Om du känner till ditt Microsoft-konto eller ditt lokala lösenord, klicka bara på Inloggningsalternativ och välj lösenordet och logga in. Efter inloggning kan du ta bort den befintliga PIN-koden och sedan lägga till en ny PIN-kod.

I händelse av att ovanstående inte fungerar kan du starta upp till BIOS-inställningarna på din enhet och kontrollera om den säkra uppstarten är påslagen och den äldre uppstarten är avstängd. Denna konfiguration kan lösa problemet omedelbart.

2]Om du inte känner till lösenordet och inte har länken Inloggningsalternativ på inloggningsskärmen, försök att starta upp i felsäkert läge först. Prova de korrigeringar som nämns i den här artikeln och kontrollera om du kan lägga till en nyare PIN-kod då. När du har lagt till en ny PIN-kod kommer problemet inte längre att finnas.

Ändå, om du inte kan starta i felsäkert läge, kan du behöva återställa din Windows 10-enhet utan att påverka personliga data.

En annan lösning du kan prova är att ta bort NGC-mappen (katalogsökvägen anges nedan) och lägga till en ny PIN-kod.

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\NGC

Vi hoppas att detta hjälper dig att lösa problemet med något som hände och din PIN-kod är inte tillgänglig i Windows 10!

Fixera: Windows Hello-fel när en PIN-kod skapades.

En PIN-kod är en uppsättning siffror, eller en kombination av bokstäver och siffror, som du väljer själv. Att använda en PIN-kod är ett snabbt och säkert sätt att logga in på din Windows 10-enhet. Din PIN-kod lagras säkert på din enhet snarare än i molnet, vilket gör den säkrare.

Dina kommentarer är hjärtligt välkomna.

relaterad: Windows ber om PIN-kod istället för Lösenord på inloggningsskärmen.

Relaterade Artiklar

Back to top button