Nacon MG-X Pro-test: bluetooth för en smartphone-kontroller, oöverkomligt?

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Gamepads lämpliga för smartphones följ varandra… men är inte lika. konkurrent till Razer Kishi och Kishi V2 som vi nyligen testade, väljer Nacon MG-X Pro en något annorlunda formel.

Liksom MG-X-kontrollern innan den ansluter denna MG-X Pro-modell från Nacon (tidigare BigBen) inte via USB-C utan via Bluetooth. Ett märkligt val, särskilt eftersom produkten i första hand är avsedd för användning med Xbox Game Pass Ultimate och dess alternativ för molnspel. Är latensen märkbar? Och Vad autonomi? Våra svar i detta test.

Test utfört på en styrenhet utlånad av tillverkaren. Den är endast tillgänglig för Android-smarttelefoner och kostar 89,99 €.

Sammanfattning

Nacon MG-X Pro: det tekniska bladet

Nacon MG-X Pro är endast kompatibel med Android-smartphones (Android 6 och senare) och accepterar alla modeller så länge de förblir under 6,7″. Ett påstående som måste vara försiktigt, eftersom vår vivo X80 Pro passar sömlöst in i kontrollern.

 • Anslutningsmöjligheter: Bluetooth 4.2 Low Energy
 • Batteri: 600 mA, autonomi meddelad 20h
 • Antal knappar: 15 och två klickbara joysticks
 • Programmerbara knappar: nej
 • Mått (ovikt): 236 x 105 x 49 mm
 • Vikt: 272 gram
 • Mobilapp: Nej
 • 80 cm USB-A till USB-C-kabel ingår

Ett ergonomiskt handtag

Det bör först förklara hur denna kontroller är “proffs”. Du kommer att se, det kommer att gå snabbt. Konkret skiljer sig MG-X Pro från standard MG-X genom sina så kallade ergonomiska handtag, till skillnad från grundmodellens betydligt mer kantiga och klassiska design. Det är det som är allt. För att uttrycka det annorlunda, MG-X Pro lånar mer från dynor PlayStation än Nintendo Switch-kontroller.

Så, ja, det är sant, vi vinner komfort. Det är obestridligt: ​​Nacon MG-X Pro är mycket trevlig att hantera. Om den är mycket tyngre än en Razer Kishi på grund av dess batteri så känner vi det inte riktigt i spelet.

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

På samma princip som Kishi V2 har kontrollern en slide i vilken du kommer och sätter in din smartphone. Den senare kommer då att vila på en gummiliknande yta som förhindrar repor, och sidoförstärkningar kommer att förhindra att den välter. Kort sagt, din smartphone fruktar ingenting.

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Till skillnad från konkurrenterna har Nacon MG-X Pro därför korta handtag som främjar ett bra grepp. Observera att denna design också kräver att vi kompenserar för en högre tyngdpunkt än konkurrerande varumärken. Faktum är att våra händer är placerade lite lägre än på andra modeller, och telefonens vikt tenderar att få oss att luta oss framåt.

Dessutom, och detta är ofta fallet i handkontroller för smartphones, är den högra spaken lite för nära A/B/X/Y-knapparna för att erbjuda samma komfort som till exempel en Xbox Series-kontroller.

Med det sagt, våra fingrar hittar naturligtvis sin plats på kontrollerns olika knappar. Särskilt triggers erbjuder en respons trevlig – även om vi missar det mekaniska “klicket” i Kishi V2.

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Huvudfunktionsknapparna är också mycket stora och desto lättare att nå med en böjning av höger tumme. Stickorna är också mycket exakta; deras rotation är flytande och kupolerna som hålls kvar av Nacon mycket behagliga under fingrarna. Synd att D-Pad verkar lite billig i jämförelse.

MG-X Pro har samma knappar som en Xbox-kontroll, inklusive Guide-knappen. USB-C-laddningsporten är placerad under den vänstra delen av handkontrollen och Bluetooth-parningsknappen under den högra delen.

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Designad för molnspel

Nacon MG-X Pro är certifierad av Microsoft. Detta betyder att det är erkänt som särskilt tillförlitligt för att dra nytta av moln Xbox tillgänglig för Xbox Game Pass Ultimate-prenumeranter. Men även om latensen kan vara hög under dåliga förhållanden har Nacon valt en Bluetooth-kontroller. Skadlig? Inte alls.

Om vi ​​går med en a priori, är det tydligt att antingen är vårt öga inte tillräckligt skarpt för att märka latensen, eller så är det omärkligt. I det här fallet, oavsett om på spel som Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, Outriders eller konkurrenskraftiga Naraka: Bladepoint.

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Naturligtvis är Nacon-kontrollern också kompatibel med inbyggda Android-spel. Diablo Immortal känner omedelbart igen enheten så snart den är ansluten via Bluetooth. Men var försiktig: vissa titlar som Apex Legends mobil Var Call of Duty Mobile accepterar endast officiella PlayStation- och Xbox-kontroller. Nacon MG-X Pro, liksom Razer Kishi, känns inte igen på dessa spel. Tills vidare ? Bollen ligger hos redaktionen.

Det är uppenbart men lika mycket att specificera det: Nacon MG-X Pro erbjuder inga vibrationer. Slutligen, när det gäller den aviserade autonomin på 20 timmar, motsvarar den faktiskt vad vi har sett i användning. Dessutom kan du fortsätta spelet även när handkontrollen laddas.

Nacon MG-X Pro test © © Pierre Crochart för Clubic

Nacon MG-X Pro: Clubics åsikt

Nacon MG-X Pro8

Nacon MG-X Pro väljer Bluetooth-anslutning snarare än USB-C… och det lyckas! Om vi ​​fruktade en viss latens, särskilt inom molnspel, så är det inte så. Styrenheten är mycket lyhörd och erbjuder obestridlig spelkomfort på kompatibla titlar.

Mer prisvärd än sina direkta konkurrenter, MG-X Pro syndar dock på sin begränsning att laddas för att fungera. Visserligen är dess autonomi mycket generös (20h), men vi gillar också en handkontroll som drivs av smarttelefonen för mer mångsidighet.

Mest

 • Mycket bra grepp
 • Bra känslor i spelet
 • Fina knappar
 • Omärkbar latens
 • Generös autonomi
 • Kompatibel med praktiskt taget alla Android-smarttelefoner på marknaden
 • Mer prisvärd än konkurrenterna

De mindre

 • Ingen programmerbar knapp
 • Fungerar inte på iOS

74,99 €

74,99 €


Nacon MG-X Pro till bästa pris

Rakuten 74,99 € Se erbjudandet
Cdiscount 89,90 € Se erbjudandet
Darty Marketplace 89,90 € Se erbjudandet
Fnac marknadsplats 89,90 € Se erbjudandet
Bagare 89,99 € Se erbjudandet
Se fler erbjudanden

Relaterade Artiklar

Back to top button