MWC 2022: vad du kan förvänta dig av det största mobilevenemanget på planeten

Mellan den 28:e februari och den 3:e mars äger rum i Barcelona, ​​​​Spanien, en annan upplaga av Mobile World Congress – Den MWC 2022. Evenemanget är tillbaka personligen efter två år av restriktioner på grund av Covid-19-pandemin.

Även om det inte är lika relevant som det var tidigare, när företag gillar Samsung, LG och Motorola lanserade sina smartphones i presspresentationer, det finns fortfarande goda nyheter att se under de kommande dagarna.

De asiatiska företagens deltagande kommer att vara den främsta höjdpunkten. företag gillar Grop, Xiaomi, Huawei, Lenovo och Samsung är bara några av dem som har bekräftat sin närvaro och borde introducera nya smartphones, surfplattor och bärbara datorer, förutom teknologier relaterade till dessa enheter.

Här är en sammanfattning av vad du kan förvänta dig från topptillverkare vid MWC 2022.

Samsung fokuserade på bärbara datorer

Samsung-event äger rum på söndag (27), kl. 15.00

DE Samsung kommer att vara närvarande vid MWC 2022 för att göra tillkännagivandet av bärbara datorer i Galaxy Book-linjen. Det sydkoreanska företaget har planerat en presentation till söndagen den 27 februari klockan 15.00. Avslöjandena kommer att göras direkt via företagets YouTube-kanal. Det kommer inte att finnas någon presentation av nya mobiltelefoner, eftersom Galaxy S22-linjen precis tillkännagavs.

Google: Inga annonser, men fokuserat på framtiden

DE Google är ett annat företag som kommer att använda MWC 2022 för att marknadsföra sina teknologier. Företaget förväntas inte tillkännage en ny smartphone i Pixel-linjen, men det kommer att ge nyheter om kommande generationer. Bilder som läckt ut på internet den här veckan visar att nästa modell kommer att ha ett liknande utseende som den nuvarande.

Realme: smarttelefon i toppklass och snabbaste laddare i världen

kineserna verkligen kommer att använda MWC 2022 för att lansera en av sina huvudprodukter under första halvåret på den internationella marknaden. Det är om Realme GT 2 Pro smartphonemärkets första enhet med den helt nya Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processorn. Dessutom ska vi se vad som ska vara världens snabbaste laddaremed en nominell kapacitet på 200W.

Poco med nya smartphones

DE Grop, ett dotterbolag till Xiaomi, anländer till MWC 2022 i syfte att presentera sin linje av smartphones för den europeiska marknaden. Det är säkert att företaget kommer att avslöja alla detaljer om Poco X4 Pro 5G – modell som kommer att vara en version av Redmi Note 11 Pro som tillkännagavs i januari. Listan över utgåvor bör även innehålla Poco M4 Pro.

Huawei kan avslöja nya hopfällbara

Den europeiska marknaden har blivit en av Huaweis storsatsningar efter att ha blivit avstängd från USA. Så företaget har planerat en konferens till den 27 februari, dagen innan det officiella evenemanget börjar. Varumärket förväntas visa nya smartphonemodeller och det spekuleras i att vi kommer att få se en efterföljare till den hopfällbara Mate X2, lanserad 2021.

Effekterna av pandemin och kriget i Ukraina

Efter avbokningen 2020 och den reducerade versionen 2021 hoppas MWC återgå till normalitet 2022. fortfarande kommer vi att ha några offer. Kinesiska Lenovo valde till exempel att inte vara närvarande på sajten och kommer att göra sina presentationer online – nya surfplattor och bärbara datorer borde presenteras.

Sony och LG, företag som varit bland huvudutställarna tidigare år, kommer inte heller att vara med på evenemanget. Slutligen kommer följderna av Rysslands invasion av Ukraina sannolikt att orsaka dödsoffer i sista minuten i händelsen. Det blir ingen paviljong med ryska företag och det är mycket troligt att företag från Östeuropa kommer att minska eller ställa in sitt deltagande på grund av den spända atmosfären i regionen.

Trots karnevalssemestern i Brasilien kommer Mundo Conectado att hålla ett öga på alla nyheter som dyker upp på MWC 2022. Så se till att kolla in vår bevakning här på sajten.

Källa: Android Police, The Verge

Relaterade Artiklar

Back to top button