Musk kommer att skicka 40 000 satelliter ut i rymden för att få internet över …

Ett nätverk av 40 000 satelliter det kommer att omsluta vår planet inom 8 år, för att skapa en internetanslutning som kan täcka alla hörn av jorden.

Tycoonens plan Elon Musk har varit under förberedelse i flera år, men först under de senaste veckorna har testerna på de första satelliterna som skickats i omloppsbana äntligen ägt rum. Dessa kommer, tillsammans med de kommande, att stanna i den låga jordbanan, vid ca 550 km från ytan, och kommer att tillhandahålla det största nätverk som någonsin skapats i världen.

Hans namn är Starlink, och att ta hand om dess förverkligande är att ta hand om SpaceX, byrån grundad av det amerikanska geniet som utmanar alla förutfattade meningar om utforskning av rymden och projicerar mänskligheten in i framtiden för astronomisk kunskap, transport och – som i det här fallet – telekommunikation.

Under tiden godkänner den amerikanska myndigheten konstruktionen av de andra satelliterna (cirka 8 000 har godkänts hittills), medan andra redan producerade är i testfasen.

Starlink, anslutningen som Elon Musk skapat kommer att nå varje punkt på planeten

Grundidén består av ett nytt förhållningssätt till anslutning, som tack vare Starlink inte bara kan levereras till företag och industrier över hela världen, utan även till forskningsinstitutioner (universitet och privatpersoner) som är involverade i att utforska de mest dolda platserna för att hitta ny och värdefull information om vår planets utvecklingae av solsystemet, på livsformer som är utdöda eller fortfarande existerarvattenkällor i områden där man för förnödenheter tvingas gå hundratals kilometer.

Satelliterna är också mycket lätta och väger knappt 260 kg styck, och av lämplig storlek för att bringas i omloppsbana med en sekvens av uppskjutningar av Falcon 9-raketerna som produceras av samma företag. För att ansluta, köp helt enkelt en lämplig Starlink-rätt så snart den är tillgänglig: i Europa tar godkännandet av planen längre tid, på grund av bristen på en enda instans som behandlar dessa program.

Relaterade Artiklar

Back to top button