Musikplattformen Bandcamp tas över av… Epic Games

Bandcamp Epic Games © Clubic

Detta är ett närmande som vi inte såg komma. Epic Games verkar i alla fall vilja fortsätta sin diversifiering genom att erbjuda den musikaliska plattformen bandläger.

Den sistnämnda lovar att ingenting kommer att förändras för henne och att bara förbättringar står på programmet.

Epic Games ogre är sugen på musik

Det var via ett blogginlägg som Bandcamp, musikplattformen speciellt designad för oberoende artister, meddelade att de gått med i Epic Games. Inte bara utvecklingsstudio (Fortnite), men också en distributör av videospel via Epic Games Store och ägare av Unreal Engine, lägger enheten därför till ytterligare en sträng till sin båge. Förra året var det plattformen för artisterna ArtStation som föll i sin korg. För ordens skull tillhör en stor del av Epic Games den kinesiska jätten Tencent.

I sitt tillkännagivande säger Bandcamps medgrundare och VD Ethan Diamond att plattformen kommer att fortsätta att fungera som en fristående butik och att han själv kommer att kvarstå i sin position. Den ekonomiska modellen centrerad på konstnärer, som gör det möjligt för dem att få i genomsnitt 82 % av försäljningens frukt, kommer att förbli densamma. Kampanjperioder och den allmänna driften av Bandcamp bör inte heller ändras.

Bandcamp vill bli rik

Å andra sidan lovar det en större internationell utbyggnad och olika förbättringar på olika nivåer tack vare stödet från Epic Games: mobilapplikationer, albumsidor, merch-relaterade verktyg, betalningssystem, sökning och upptäckt, vinyl eller stilla streamingtjänster.

För att motivera denna sammanslagning säger Ethan Diamond att Epic markerar alla rutorna i Bandcamp när det gäller dess önskan att erbjuda ett öppet ekosystem som respekterar artister. Sedan lanseringen 2008 har plattformen närmat sig en miljard dollar i betalningar till etiketter och artister.

Källa: bandläger

Relaterade Artiklar

Back to top button