MSI presenterar MEG Z690 GODLIKE, ett moderkort med en 3,5-tums pekskärm, men till vad?

MSI MEG Z690 Godlike © MSI

Eftersom det inte finns någon gräns för överdrift och en skärm större än den första iPhone på en moderkortdetta är viktigt

MEG Z690 GODLIKE, som nämndes för några veckor sedan när MSI hyllade fördelarna med sitt ultraavancerade moderkort, presenteras mer i detalj idag.

“Extra-stort” format

Till en början är det dock ett “enkelt” moderkort planerat för 12:ane generation av Intel-processorer. Den har därför givetvis sin LGA1700-sockel för att rymma en Alder Lake CPU och fyra platser för DDR5… Men det är ungefär det för det “normala”.

MSI MEG Z690 Godlike © MSI

Redan när det gäller dimensioner känner vi att vi är i närvaro av ett mycket speciellt kort. I E-ATX-format är den större än majoriteten av sina motsvarigheter: 305 x 310 millimeter, när Asus ROG Maximus Z690 Extreme mäter “bara” 305 x 277 mm, och Gigabyte Aorus Xtreme är innehållet 305 x 285 mm.

Genom att ta en enkel titt på kortet märker vi också att det är helt strömlinjeformat och att helheten är översållad med RGB-dioder åt alla håll. Det mest otroliga finns dock i det övre högra hörnet.

3,5 tum diagonalt för att övervaka allt

Där, som du kan se ovan, ansåg MSI att det var viktigt att placera en skärm. På sin tid hade MEG Z590 GODLIKE redan sin lilla skärm, men vi pratar här om en riktig 3,5-tums diagonalskärm … lika mycket som Apples första iPhone.

MSI påpekar att skärmpanelen är helt borttagbar och ansluten till en USB-C-port. I absoluta tal är det därför fullt möjligt att placera den någon annanstans än på själva moderkortet. Tanken är förstås att den ger olika feedback.

MSI MEG Z690 Godlike © MSI

Den är brett konfigurerbar och bör tillåta dig att justera nästan vad som helst, men i sin presentation insisterar MSI mer på mätvärden som temperatur, driftsfrekvenser eller några överklockningsalternativ. Rensa CMOS och återställ/starta om verkar också finnas på menyn.

För att komplettera bilden av ett extraordinärt moderkort har MSI arrangerat alla portar i 90° och integrerat två PCI Express 5.0 16x-portar, en PCI Express 4.0 16x och inte mindre än 5 M.2-portar, varav en är PCIe 5.0. Äntligen är DDR5 designad för att nå deliriska frekvenser: upp till 6666 i överklockning.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button