MSI presenterar MEG Ai1300P: första ATX 3.0-strömförsörjning med 600W PCIe 5-kontakt

MSI MEG Ai1300P © MSI

En ny generation avPC strömförsörjning pekar på näsan för att bättre kunna hantera kraven på nästa generations grafikkort signerade AMD/NVIDIA.

Om några veckor, i värsta fall några månader, kommer AMD som NVIDIA därför att distribuera Radeon RX 7000 och GeForce RTX 4000. PCIe 5.0 12VHPWR-kabel och dess 600 Watt.

ATX 3.0 och PCIe 5.0

MSI är därför först med att presentera en strömförsörjning som kan passa denna nya generation av grafikkort. Som namnet antyder är MEG Ai1300P en 1300 Watt strömförsörjning.

Föga överraskande är den certifierad 80 Plus Platinum och visar stolt upp två andra logotyper – ATX 3.0 Ready samt PCIe 5.0 Ready – för att understryka hur modern den är.

Helt modulärt kommer den givetvis att erbjuda alla kablar vi känner till idag, men som du kan se nedan finns även en 12+4-stiftskontakt.

MSI MEG Ai1300P © MSI

Denna är därför avsedd för PCIe 5.0-kabeln med dess speciella kontakt som MSI också har bestämt sig för att visa på sitt foto. Den kommer att länkas till de senaste grafikkorten.

2 600 watt för 100 µs

Målet är att tillhandahålla nämnda kort, men också och framför allt att tillgodose dess behov under alla omständigheter och i synnerhet vid tidpunkten för vad som kallas kraftutflykter eller, på franska, belastningstoppar.

Mycket begränsade i tid kan dessa toppar orsaka en märkbar förbrukningstopp på grafikkortets nivå och om blocket inte är tillräckligt starkt, krascha systemet.

PCI-SIG har bestämt att grafikkort kan tredubbla sin förbrukning under dessa toppar och detta är desto mer sant för mycket avancerade kort som till exempel RTX 3090 Ti.

Faktum är att MSI påpekar att dess MEG Ai1300P kan hålla två gånger sin maximala effekt – 2 600 watt därför – i 100 µs. Som du kan se är vi säkra: även en 600 Watt GPU är täckt.

I sitt pressmeddelande nämner inte MSI något lanseringsdatum eller pris, men det är ett säkert kort att det senare kommer att vara särskilt högt.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button