MPC-BE, en videospelare med miniatyrer i förloppsfältet

Vid många tillfällen när vi låt oss spela upp en video och vi vill hitta en specifik punkt där, vi brukar bläddra i förloppsindikatorn tills vi hittar den. Vissa plattformar, som YouTube, visar oss miniatyrbilder genom att föra musen över dem så att vi, utan att behöva gå vidare i videon, lättare kan hitta den punkt vi letar efter. Men om vi vill göra detta på en dator är det mer komplicerat, om vi inte använder en spelare som MPC-BE.

När vi pratar om videospelare för PC brukar vi rekommendera den första, VLC. Men även om det är en utmärkt gratis och öppen källkodsspelare måste vi erkänna att den inte är perfekt och saknar funktioner och funktioner som till exempel möjligheten att visa miniatyrbilder i spelfältet som gör att vi enkelt kan hitta punkter i en video .

Om det vi letar efter är en spelare som låter oss dra fördel av denna funktionalitet, som YouTube erbjuder oss, måste vi försöka MPC-BE en gratis och öppen källkodsspelare för Windows, huvudsakligen baserad på två projekt: “Media Player Classic” och Media Player Classic Home Cinema, som bland annat kommer att erbjuda oss den funktionalitet som vi har nämnt.

Som vi sa är den här spelaren gratis och öppen källkod, så vi kan ladda ner den senaste versionen av den, eller dess källkod, på från följande länk .

Andra webbläsare som KMPlayer eller Pottspelare har också samma funktion, men den första av dem är full av annonser efter de senaste ändringarna i dess tillämpning och den andra är inte heller en konvention, även om vi måste erkänna att det inte alls var dåligt (särskilt i problemet med personalisering ).

Hur man aktiverar miniatyrer i playbar med MPC-BE

Som standard är denna funktion inaktiverad för att inte störa alla användare som egentligen inte behöver använda den, men vi kan enkelt aktivera den genom att välja menyn Visa > Alternativ och i sektion » Gränssnitt “, genom att markera alternativet” Använd förhandsgranskning i sökning “.

Härifrån kan vi också ändra storleken på miniatyrbilden som genereras av programmet.

När det här alternativet är aktiverat kan vi ladda vilken video som helst i spelaren som, flyttar du musen över förloppsfältet visas en miniatyrbild med det exakta ögonblicket vi har musen över . Naturligtvis måste vi komma ihåg att den här funktionen förbrukar en avsevärd mängd resurser på vår dator, så om vi har en gammal eller low-end dator är det mest troliga att bilderna tar en stund att generera och vi kommer inte att se miniatyrbilden i realtid när vi går igenom videon.

Vad tycker du om MPC-BE? Känner du till andra spelare som också tillåter det här alternativet?

Relaterade Artiklar

Back to top button