Mozilla lanserar RegretsReporter, ett webbtillägg för att rapportera skadligt innehåll på YouTube

ÅngerReporter © Mozilla

Stiftelsen utvecklar ett webbtillägg som låter dig rapportera skadligt innehåll du har sett på YouTube. Hennes namn ? ÅngerReporter.

I en rapport som presenterades den 7 juli 2021 och med titeln “YouTube Regrets”, publicerade Mozilla Foundation resultaten av en studie som genomförts sedan 2019 bland 37 380 YouTube-användare, som enligt uppgift rapporterade och detaljerade 3 362 delar av innehåll från 91 länder. , mellan juli 2020 och maj 2021.

En skadlig algoritm?

I den här studien indikerar stiftelsen särskilt att 71 % av innehållet som anses vara osmakligt kommer från plattformens algoritm. I det här spelet rankas Frankrike bland de tre länder där andelen skadligt innehåll som rapporterats är högst.


Mozilla pekar fingret på YouTube, som säger sig ha förbättrat sin algoritm. Stiftelsens senaste forskning visar faktiskt att onlinevideojätten fortfarande föreslår rasistiskt, kvinnofientligt, konspiratoriskt och annat falskt nyhetsinnehåll…

Läs också:
För Mozilla skyddar inte FLoC-tekniken som används av Google verkligen dina data

Ett webbtillägg skapat i kampen mot desinformation online

För att rapportera skadligt eller vilseledande innehåll kunde användare ladda ner och installera tillägget RegretsReporter, utvecklat för detta ändamål av Mozilla och tillgängligt på Chrome och Firefox.

Driften av förlängningen är ganska enkel. Klicka bara på tilläggsikonen som är synlig i webbläsarens verktygsfält och följ informationen för att rapportera en video. Mozilla låter dig också specificera vilka rekommendationer som ledde användaren till det rapporterade innehållet. Slutligen är det möjligt att skicka eventuell ytterligare information till stiftelsen, genom att fylla i ett valfritt formulär.

Källa: Mozilla Foundation

Relaterade Artiklar

Back to top button