Movistar GameClub anländer med stil till Mall Plaza Vespucio

Med cirka 1 000 m², ett strategiskt läge när det gäller uppkoppling och stor tillströmning av allmänheten, Movistar presenterar sin nya GameClub. Denna nya plats tillägnad allmänheten spelare är det största målet att bli den symboliska mötesplatsen för videospel i Chile. Faktum är att vi var närvarande vid evenemanget som en del av lanseringen av detta utrymme för de av oss som älskar videospel.

Jo, Movistar GameClub låter dig uppleva en värld av videospel från alla möjliga synvinklar. Oavsett om det spelar på din PC, konsol och till och med mobila spelställen. Du kan också vara åskådare av Esports-spel med en scen utrustad med läktare och enorma skärmar. På samma sätt kan du göra strömning av dina favoritspel, eller träna som en helhet propeller i sina fullt utrustade rum.

Utrymmen för spel i Movistar GameClub

Men låt oss gå förbi, när vi går in i hägnet hittar vi en komplett upplevelse. Med utgångspunkt från den sektor som kallas omen akademi från HP som har 50 datorer fullt utrustade med HyperX-tillbehör som tangentbord, mus, hörlurar och musmatta. Precis som HP Omen 30L-datorer med Intel Core i5 CPU, 16GB RAM, Nvidia RTX 2060 GPU och SSD-lagring. Detta utan att försumma de bekväma HP Omen-stolarna.

Tillsammans med datorer hittar vi också team dedikerade till bilsimulatorfans. Detta utrymme har bekväma säten och Logitech-kontroller med ratt och pedaler ingår (ändringar med spak saknades).

Lokalen har också en scen konditionerad för evenemang av alla slag som kallas Arena Movistar Fibra. Platsen är designad för musikevenemang, samtal och framför allt spännande turneringsfinaler. Dessutom har utrymmet läktare för 60 personer och har 4 skärmar för att se händelsen på nära håll.

Ett annat måste-se på Movistar GameClub är playstation 5 område, en sektor med 8 PS5-moduler, alla utrustade med Cougar Ranger-fåtöljer för en bekväm upplevelse. Även om det finns ett stort antal titlar som kan spelas på PS5 som FIFA, Gran Turismo 7 eller Rocket League, är detta utrymme idealiskt för fightingspel som Mortal Kombat 11, Street Fighter 6 eller The King of Fighters.

Om du är en av de användare som vill spela mer intimt, träna eller delta i en turnering från lokalerna, finns det Salas Pro Coca Cola utan socker. Dessa 2 rum är fullt utrustade med 6 datorer för ovan nämnda ändamål. Dessutom har de en tv och en fåtölj för att ta en paus då och då.

På samma sätt har lokalen också rum dedikerade till streaming, dessa är de hyperx rum. Rummet har 2 datorer, en lounge med PS5, LED-belysning och ett utmärkt ljudsystem. Det fanns också ett utrymme för mobilspelare med PUBG Mobile.

Och för att avsluta med spelsektionen har platsen en speciell plats för ditt lag, den MOX-rum. Detta är ett privat rum som exklusivt är tillägnat Movistar Optix tävlingsteam.

Movistar GameClub tilläggstjänster

Å andra sidan har Movistar GameClub andra tjänster som ger en mer heltäckande upplevelse jämfört med en spelhus traditionell. Om vi ​​till exempel vill äta finns restaurangen Loading Bar, som har ett utbud av asiatisk mat, hamburgare och andra snabbmatsklassiker. Du kan också köpa energidrycker, och snart Becker-öl.

Kompletterat med föregående sida, Det finns också en rastplats med bord och stela stolar att konsumera produkterna från Loading bar. Här hittar vi också en gigantisk 4×3 videovägg för att titta på esport, anime eller annat innehåll beroende på händelsen som äger rum.

  • Movistar GameClub-bild (29)

Till sist finner vi Zone GameClub Storeen liten butik inne i höljet som låter dig köpa produkter relaterade till spelande. Här kan du köpa konsoler, tillbehör som kontroller, hörlurar, tangentbord, möss och till och med lagets Umbro-märkeskläder spelare officiella Movistar Optix. Att köpa dessa produkter lokalt har sina fördelar, om du till exempel köper något litet kan de ge dig 1 timmes spel, eller när du köper en PS5 har du ett pass att spela i 10 timmar och mer.

Något inte mindre viktigt och som vi gillade mycket som detalj, är de skåp för att förvara olika produkter. Om du går till lokalen med en ryggsäck kan du perfekt förvara den i skåp med en nyckel och inte oroa dig för var du ska lämna den och dess eventuella förlust eller stöld.

Movistar GameClub-foto (15)

Ok, men: Hur mycket kostar det att gå för att bli underhållen (eller frustrerad)?

Värdena De börjar från CLP $3 000 per timmes spel på Omen Academy eller PS5-området. Ju större antal timmar, görs även en proportionell rabatt för timpaket. Det vill säga: 1 timme för 3 000 USD, 2 timmar för 5 500 USD, 3 timmar för 7 500 USD, 4 timmar för 9 000 USD och 5 timmar till ett pris av 10 000 USD. Vi måste också tillägga att om du betalar med MACH eller är medlem i Movistarklubben får du ytterligare 20 % rabatt.

Salas Pro Coca Cola Sin Azúcar har andra priser beroende på tidsluckan. Till exempel har de 3 timmarna i det privata rummet i AM-timmar ett värde av CLP $43 000, medan samma 3 timmar i PM-luckan går upp till $45 000. Låt oss komma ihåg att dessa rum har 6 datorer tillgängliga, så det gäller att dela upp kostnaden mellan vänner. De kan också hyras i 5 timmar, vilket i AM-sloten kostar $57.000 och PM $60.000. Om du köper den andra 12-timmarsmodaliteten kostar det passet 110 000 USD. På samma sätt, om du betalar med MACH eller har Club Movistar, rabatt på 20 % av värdet som en förmån.

Hyran av lokalen strömning HyperX har även AM- och PM-tidluckor av 3, 5. De 12 timmarna är naturligtvis utan tidslucka. Priset börjar på CLP $16 000 för 3 timmar i AM, medan det i PM går upp till $18 000. Emellertid kostar 5 AM-timmarna 25 000 USD och går upp till 28 000 USD under PM-timmar. Slutligen, 12 timmar kostar $50 000 och, precis som alla tidigare uthyrningar, om du har Club Movistar eller betalar med MACH får du 20 % rabatt.

Till sist också kombinationer av speltimmar kan köpas med mat. Ett exempel på detta är Red Bull-kombinationerna där du kan köpa 10 timmars spel med 1 burk energi för CLP $16 000. Precis som du kan köpa 20 timmars spelande med 2 burkar Red Bull för $30 000. På samma sätt kan du köpa 2 Red Bulls för $3 500. Eller MACH-kombinationerna som för $9 000 får du 2 timmars spel, en burk drink och dots. När det gäller $13 000 köper du 3 timmars spel med en burk dryck, plus en Tonkatsu Burger eller Sweet Chicken.

Movistar GameClub som mötesplats för spelare och turneringar

Ett av målen med lokalen är att utrymmet, förutom att gå och spela, fungerar som en mötesplats för stora turneringar och tv-spelsevenemang. Till exempel kan vi hitta fyra huvudtyper:

  • Movistar Super Series: Turneringar med priser som överstiger $9 miljoner pesos mellan alla, och som äger rum i spel som Valorant, Fortnite och League of Legends, med onlinekval och ansikte mot ansikte-finaler med rollspelare, animatörer, cosplayers och en livepublik som kommer att göra sista mer episk. Datumen för dessa turneringar varierar under året, den första är League of Legends, som börjar tillämpas den 4 juni. För mer information om agendan, gå till www.movistargameclub.cl
  • Fight Club: Varje fredag ​​kommer fightingspelsturneringarna i PlayStation 5-zonen att ta över rymdagendan, med titlar som Mortal Kombat 11, Street Fighter V och King of Fighters, bland andra. Den första Fight Club kommer att vara under titeln King of Fighters fredagen den 3 juni från 19:00 till 22:00.
  • Dagliga turneringar: Dessa tävlingar har en mer avslappnad profil och täcker andra spel, som FIFA, Rocket League, TFT och Gran Turismo 7, bland annat.
  • Fritidsevenemang: De äger huvudsakligen rum i Loungen och varierar mellan karaokes, animepremiärer, visningsfester av de viktigaste turneringarna världen över, födelsedagar och mycket mer.

Äntligen Movistar GameClub Den har två (redundanta) fiberoptiska länkar på 1 Gbps vardera. Mycket viktigt element som säkerställer en stabil anslutning och låg latens. Faktum är att vi spelade en lek rankad från League of Legends och den genomsnittliga latensen var 10ms. Och ja, vi vann.

Du hittar detta hölje i Aires sektor av Mall Plaza Vespuciooch dess öppettider är från Måndag till söndag från 10:00 till 21:00..

Vad tycker du om det nya utrymmet tillägnat tv-spelens värld?

Relaterade Artiklar

Back to top button