Motorolas Edge 30 är den tunnaste 5G-telefonen hittills

Motorola har avslöjat Motorola Edge 30, och beskriver mellanklassens smartphone som den “tunnaste 5G-smarttelefonen i sin klass” på bara 6,79 mm tjock.

Det är dock inte bara en tunn telefon, som presenterar premiumfunktioner inklusive en 6,5 tum 144Hz OLED-skärm och dubbla 50Mp snappers på baksidan, men räcker det för att locka användare från populära mellanklassare som OnePlus Nord 2?

Här är allt som finns att veta om Motorola Edge 30 just nu, från releasedatum och prisinformation till en uppdelning av nyckelfunktioner och specifikationer.

När kommer Motorola Edge 30 att släppas?

Motorola Edge 30 kommer att lanseras på utvalda marknader i Storbritannien och Europa tidig maj, medan utvalda marknader i Asien, Australien, Indien, Latinamerika och Mellanöstern kommer att kunna lägga vantarna på telefonen “under de kommande veckorna”.

Vi väntar fortfarande på ett specifikt releasedatum, men vi kommer att uppdatera det här avsnittet så fort vi hör mer. Den kommer inte att släppas i USA, även om den uppgraderade Motorola Edge 30 Pro är det.

Hur mycket kostar Motorola Edge 30?

Trots premiumfunktioner inklusive en 6,5-tums OLED-skärm med en smörsmidig 144Hz uppdateringsfrekvens och dubbla 50Mp bakre snappers, kommer Motorola Edge 30 med en frestande £379,99 prislapp i Storbritannien och €449,99 i Europa.

Som med andra Motorola-smarttelefoner förväntar vi oss att den kommer att finnas tillgänglig från sådana som Motorola, Amazon och Argos i Storbritannien när den släpps under de kommande veckorna.

Till det priset går Motorola Edge 30 upp mot populära mellanklasssmartphones inklusive OnePlus Nord 2 och Motorolas egna Moto G200, även om ingen av dem kan konkurrera med den imponerande slanka konstruktionen som erbjuds.

Motorola Edge 30 design och funktioner

Huvuddragen hos Motorola Edge 30 är dess design, där Motorola kallar den “den tunnaste 5G-smarttelefonen i sin klass” på imponerande 6,79 mm tjock, knappt en millimeter smalare än Samsungs flaggskepp Galaxy S22 och imponerande 2,11 mm tunnare än Motorolas. liknande prissatta Moto G200.

Motorola säger att detta hjälper telefonen att ta mindre plats i fickan samtidigt som den känns mer bekväm i handen än tjockare alternativ – och viktigare är att det inte påverkar andra delar av smarttelefonen.

Den har ett juvelliknande mönster på baksidan som fångar ljuset på ett intressant sätt, vilket skapar en illusion av djup på baksidan av “premiumplast”. Faktum är att karossen helt i plast är en av få designerbjudanden som förringar ett övergripande premiumutseende som nära matchar premium Motorola Edge 30 Pro.

Den finns i tre nya färgalternativ – Meteor Grey, Aurora Green och Supermoon Silver – för att passa olika smaker.

Det finns också en 6,5-tums FHD+ 10-bitars OLED-skärm på flaggskeppsnivå med HDR10+-stöd och en mjuk 144Hz uppdateringsfrekvens som gör att spel och appar känns mer lyhörda vid beröring.

Det flankeras av ett par stereohögtalare med Dolby Atmos-stöd, och för dem som gillar högupplöst ljud, Edge 30 sport Snapdragon Sound med aptX Lossless-stöd, vilket möjliggör trådlös högupplöst ljuduppspelning.

Kameror är ett stort fokus för Motorola Edge 30, med en 50Mp f/1.8 huvudsensor med optisk bildstabilisering och ‘All-pixel’-fokus som använder 100 % av pixlarna för att få en exakt fokus.

Motorola hävdar utmärkt prestanda både i väl upplysta och svaga ljusförhållanden tack vare en kombination av pixel-binning-teknik och möjligheten att ta bilder i svagt ljus i 10-bitars RAW och omedelbart konvertera dem till en jpg för bättre färger, djupare svärta och förbättrad tydlighet. Den kan också spela in HDR10+-video med förbättrat färgområde, ljusstyrka och kontrast.

Det är ihopkopplat med en 50 MP 144-graders ultrabred – en av de högsta upplösningarna som finns – som fungerar som en makrokamera som kan ta bilder på så nära som 2,5 cm avstånd. Det finns också en 2Mp djupsensor på baksidan, vilket ger illusionen av en trippelkamerauppsättning när bara två av de tre är användbara.

Det finns också en 32Mp selfie-kamera med pixel-binning-teknik som syftar till att förbättra prestanda i svagt ljus.

Förutom förbättrad kamerahårdvara hävdar Motorola att den kommer att spela bra med tredjepartsappar som Instagram och TIkTok – något som många Android-smarttelefoner inte kan göra.

Edge 30 presenterar också toppanslutningsalternativ inklusive Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 och 5G.

Men även om Edge 30 har en distinkt premiumskärm och kamerainställning, kan detsamma inte sägas om processorn. I dess hjärta hittar du Qualcomms mellanklass 6nm Snapdragon 778 5G tillsammans med upp till 8 GB RAM och upp till 256 GB lagring – även om utvalda Qualcomm Elite Gaming-funktioner är tillgängliga för att förbättra den mobila spelupplevelsen.

Andra nyckelfunktioner inkluderar ett 4 020 mAh batteri med 33 W TurboPower-laddning (en laddare som medföljer förresten!), en fingeravtrycksläsare under skärmen, mjukvarustöd för Android 12-funktioner inklusive Material You och Lenovos ThinkShield-teknik för att ge extra dataskydd.

Smarttelefonen är inställd på att levereras med Android 12, där Motorola förbinder sig till minst 2 OS-uppgraderingar och tre års säkerhetsuppdateringar varannan månad.

Motorola Edge 30 specifikationer

 • 4 x 74,2 x 6,79 mm
 • 155 g
 • IP52 vattentät
 • Plastkropp
 • 5-tums 144Hz AMOLED-skärm (10-bitars, HDR10+)
 • Fingeravtrycksläsare under skärmen
 • Qualcomm Snapdragon 778 5G med 8 GB RAM
 • 128/256 GB lagring
 • 5G-anslutning
 • Wi-Fi 6E
 • Bluetooth 5.2 med stöd för aptX Lossless
 • Bakre kameror: Main wide 50Mp, OIS, all-pixel focus, f/1.8. 50 MP ultrabred, 114 grader, f/2.2, stöd för makroläge. 2Mp djupkamera.
 • Främre kamera: 32Mp, f/2.4
 • HDR10+ videoinspelning
 • Upp till [email protected]
 • 4020mAh batteri
 • 33W TurboPower-laddning (ingår)
 • Android 12 med 2 OS-uppgraderingar och tre års säkerhetsuppdateringar
 • Lenovo ThinkShield för mobilsupport
 • Finns i färgerna Meteor Grey, Aurora Green & Supermoon Silver

Relaterat innehåll som du kanske gillar

Relaterade Artiklar

Back to top button