Motorola patenterar en vikbar smartphone-design med en enda yttre skärm

Vi vet alla vid det här laget Motorola Razr 5Gen hopfällbar smartphone med en vacker design och som kom i sin tid för att konkurrera direkt med Samsung Galaxy ZFlip.

Men Motorola har fastnat i världen av vikbara smartphones, till skillnad från Samsung och Huawei som fortsätter att lansera nya modeller. Det finns dock en chans att vi snart får se en ny modell.

Motorola lämnade in ett patent 2020 och det har nu offentliggjortsoch i den kan du se en smartphone som liknar Razr 5G, men skillnaden är att skärmen kommer att exponeras när den fälls ihop, något liknande det vi såg med Huawei Mate X.

med denna design Motorola skulle försöka erbjuda en telefon med dubbel skärm när den är hopfälld och en långsträckt skärm när den är utfälld. Faktum är att på bilden kan du se en modul där din kamera skulle gå.

På så sätt, när mobilen är hopfälld, kan du använda den som en främre kamera, medan du, när den är utfälld, kan använda den som en huvudkamera och se den på sin långsträckta skärm.

Otvivelaktigt det är en vågad och delikat design på samma gångfaktiskt, det är svårt för mig att tro att vi kommer att se denna smartphone i verkligheten, sedan nuvarande vikskärmar är mycket känsliga och vad Motorola föreslår är en mobil vars skärm alltid kommer att vara exponerad, så den skulle vara väldigt känslig även när vi lämnar den på vårt skrivbord, och jag vill inte ens föreställa mig vad som skulle hända om enheten faller.

Även om såklart Motorola kanske jobbar på en skärm som är mer motståndskraftig, men personligen tror jag ändå att det skulle vara väldigt svårt att se den här designen i verkligheten. Kom ihåg att det bara är ett patent, inget mer… för nu.

Via PhoneArena

Relaterade Artiklar

Back to top button