Moto Watch 100: ingen WearOS men ett attraktivt pris för Motorolas uppkopplade klocka

Moto Watch 100 © Motorola

Motorola har formaliserat sin nya ansluten klockaMoto Watch 100, som förlitar sig på sitt låga pris och sin autonomi för att övertyga.

Och i motsats till vad man kan tro, kommer det inte att leverera Wear OS, utan det helt nya Moto Watch OS.

Upp till två veckors batteritid

Designmässigt är Moto Watch 100 klassisk. Den använder ett aluminiumhölje på 42 mm, för en vikt av 29 , och en LCD-skärm på 1,3 tum i diameter. Ingen OLED därför, men det hindrar inte den från att erbjuda ett alltid-på-visningsläge. Levereras med en 20 mm svart silikonrem och en magnetisk laddningskabel, den har 5 ATM vattenmotstånd (upp till 50 meter djup), så den är lämplig för simning.

Det som skiljer den från andra smartklockor på marknaden är dess två veckor långa batteritid. Dess 355 mAh batteri kan också laddas till 100 % på bara 60 minuter. Det måste sägas att Moto Watch 100 och dess proprietära Moto Watch OS-system fokuserar på det väsentliga: hälsoövervakning. 26 sportlägen, sömnövervakning samt mätning av hjärtfrekvens, blodsyremättnad (SpO2) och antal steg står på programmet. Klockan drar även nytta av ett GPS-chip och Bluetooth 5.0.

Allt åtföljs av en dedikerad smartphone-applikation. Detta kommer först att släppas på Android (minst Android 5.0), sedan kommer det till iOS i december.

Moto Watch 100 © Motorola

Moto Watch 100 pris och tillgänglighet

Moto Watch 100 kommer initialt endast att lanseras i USA och Kanada. Nordamerikanska kunder kan redan förbeställa den på den officiella Moto Watch-webbplatsen för $99,99. Två färger finns tillgängliga: Phantom Black och Glacier Silver. De första leveranserna kommer att ske senast den 10 december 2021.

Som en påminnelse skulle Motorola ha två andra anslutna klockor under förberedelse: Moto Watch 200 och Moto Watch 100s, förväntade under första kvartalet 2022.

Om samma ämne:
Motorola kan släppa tre nya smartklockor 2021

Källa: Gizmodo

Relaterade Artiklar

Back to top button