Motgift 11: skriva i all sin skönhet

Motgift 11 © © Druide Informatique

På denna julafton föreslår vi att du gör något användbart snarare än roligt… Antidote 11, från kanadensiska Druide, är inte en enkel programvara för stavningskorrigering: det är en uppsättning viktiga verktyg för bättre skrivning.

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

Antidote 11 består av en intelligent korrigerare som integreras med din favoritprogramvara, ordböcker och guider som täcker alla aspekter av skrivandet. Setet är tillgängligt i franska, engelska eller tvåspråkiga versioner, under macOS och Windows.

Djup lärning

Baserat på Djup lärning och artificiell intelligens i flera generationer, Antidote 11:s korrekturläsare korrigerar inte bara grammatiska och stavfel.

Vid installationen är tonen satt: programvaran anpassar sig efter dina behov efter att ha ställt några frågor om hur du behärskar språket och dess föredragna variant. Du måste därför välja vilken typ av franska som praktiseras (från Frankrike, Kanada eller Belgien) och om du vill använda den traditionella eller korrigerade stavningen.

För att vara enkel att använda, integreras Antidote 11 med nästan all programvara som manipulerar text, inklusive webbapplikationer (Gmail, Google Documents, Outlook.com, etc.). De som inte är inbyggt stöds via ikonen i systemfältet.

Motgift 11 © © Druide Informatique

Korrigeringsgränssnittet ger en mängd information om de fel eller felaktigheter som upptäckts. Du kan välja att acceptera förslagen eller avvisa dem. Typografisektionen är mycket användbar, särskilt för hantering av icke-avbrytande utrymmen och andra regler som måste respekteras om du skapar ett dokument som ska skrivas ut.

Stil med stil

Den mest didaktiska är, enligt vår mening, den som ägnas åt stil. Förutom att beräkna läsbarhetsindex enligt flera standardmetoder pekar hon hänsynslöst ut upprepningar, för långa meningar, tråkiga verb och frasvändningar som gör texten tung.

Vi kan också ta itu med icke-inkluderande frasvändningar för att skapa en dubbelkönad text genom gemensam användning av det feminina och det maskulina. Notera för all del att mittpunkten för närvarande inte känns igen av motgift 11.

Att anpassa korrigeraren är en av styrkorna i Antidote 11. Du kan verkligen integrera termer som är specifika för en specifik sektor, ofta använda förkortningar eller till och med specifika regler.

Och eftersom vi inte uttrycker oss på samma sätt i ett informellt e-postmeddelande eller i en avhandling, tillåter programvaran dig också att skapa regler och varningar som kommer att gälla enligt målläsekretsen eller publiceringsmediet, allt detta läggs till i användarens personliga ordbok.

Hitta Antidote på den officiella webbplatsen

Perpetual licens eller prenumeration

Antidote 11 erbjuds i två versioner. Den traditionella eviga licensen (€119) låter dig dra nytta av mellanliggande uppdateringar, men inte större utvecklingar (som till exempel bytet till Antidote 12).

Om du inte är allergisk mot prenumerationen kan du istället välja Antidote+. Årsavgiften är då €59 för en användare eller €99 för fem användare. Förutom själva mjukvaran är det möjligt att dra nytta av synkroniseringen av den personliga ordboken, ljuduttal av termer och tillgång till Antidote Web samt Antidote Mobile för iOS-enheter.

De senare drar inte nytta av korrigeraren, Apple gör det omöjligt att integrera det i iOS-appar. Synd: han skulle ha haft mycket jobb i SMS-växlingar…

Eller…

Den ärevördiga Le Robert-ordboken erbjuder också sin korrektor för Windows och macOS. Mycket effektiv, den har sex språkguider, en ordbok med citat och ordspråk.

Hitta Le Robert på Amazon

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda att intressera för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

 • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
 • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.
 • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!
 • Det är nu möjligt att njuta av Pixel Art med lätthet med Pixoo Max från Divoom.
 • insta360 Go 2 är den minsta och lättaste actionkameran som finns och har fortfarande exceptionell stabilisering.
 • Fujifilms Instax Link Wide skriver ut foton, men istället för att använda bläck och papper avleder den skickligt gammal gammal film.
 • Vad ska man göra med en högteknologisk produkt ur drift? Återvinn det till ett verk att hänga på väggen såklart! Detta är vad Grid Studio erbjuder med sina originalkompositioner.
 • Tillverkade med passion av två pusselälskare, Silver City pusselboxarna från NKD Puzzle är värda en omväg.
 • Designad för sportbruk, Aeropex från Aftershokz drar fördel av egenskaperna hos benledning för att överföra ett mycket korrekt ljud.
 • Ett enkelt smartphone-grepp, ProGrip från ShiftCam? inte riktigt. Den har användbara funktioner i många situationer…
 • LEGO Titanic-setet är enormt och detaljerat och är ett av de mest imponerande som någonsin gjorts. Och precis som sin lysande modell sjunker den när du lägger den i vatten.
 • Även om du inte har en grön tumme kan du odla dina egna växter utan problem med Nano Garden från Prêt-à-Pousser.
 • Micro Player Street Fighter II från My Arcade är en trogen kopia av den berömda arkadmaskinen. Och dessutom fungerar det perfekt!
 • Med Polaroid Go behöver du inte längre bära med dig en skrymmande kamera för att uppleva de enkla glädjeämnena med omedelbar fotografering.
 • Oavsett om du har en superhjältes kroppsbyggnad eller inte, kan du lukta lika gott som de gör med DC Comics-serien av dofter. Det är redan en början…
 • Klipsch T5 II ANC-hörlurarna erbjuder bra ljudkvalitet samt ett originalt kontrollsystem för huvudrörelser.
 • FiiT-masken designad av R-Pur erbjuder stor användarkomfort och har lyxen att vara anpassningsbar.
 • Resistent, vattentät och producerar mycket bra ljudkvalitet, Bose SoundLink Flex-högtalaren har många argument att framföra mot hård konkurrens.
 • Inside3 Escape av Doug Factory är en framgångsrik anpassning av den gamla goda marmorlabyrinten. Och dessutom är det vackert!
 • Universalis 2022, det största fransktalande uppslagsverket, får nu plats i en enkel USB-nyckel.
 • Med sin Vivobook Pro 16X utrustad med NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU, erbjuder ASUS en av de bästa bärbara datorerna för tillfället för kreativa människor.
 • Utbildning i fotografering kan också göras online tack vare Studio Jiminy och dess ursprungliga tillvägagångssätt.
 • En spelbärbar dator som inte kostar en arm och ett ben finns: Acer Nitro 5 utrustad med en NVIDIA GeForce 3060 GPU är ett bevis på det!

Relaterade Artiklar

Back to top button