Möt Spydish, ett verktyg för att kontrollera integritet i Windows

Spydish, verktyget för att kontrollera integritet i grupppolicy

Spydish är ett enkelt och okomplicerat verktyg utformat för att Windows 10 . Dess roll är att ge användarna en överblick över viktiga sekretessinställningar i gruppolicy. Som vi vet finns det många konfigurationer som vi kan hitta när vi använder Microsofts operativsystem, men alla kommer inte att främja vår integritet och säkerhet. Ibland kan vi ha en felaktig konfiguration som kan avslöja vår data.

För nu, detta sekretessverktyg är en testversion, men fullt fungerande. Vi kan ladda ner filen från GitHub och det finns inget behov av att installera någonting. Vi behöver bara packa upp ZIP-filen och köra den. Den tar bara upp 35 KB och när vi packar upp den behöver vi bara köra den med administratörsrättigheter.

Dess funktion är mycket enkel. När den öppnats kommer den att visa oss en serie av politik av sekretess och inställningar som vi har konfigurerat eller som vi kan konfigurera i Windows 10. Det låter oss kontrollera alla dessa alternativ på ett ögonkast. Vi kan klicka på någon av dem eller till och med på alla och ge den att analysera. På så sätt kommer det att visa oss vilka som är konfigurerade och vilka som inte är det. Allt detta på ett enkelt och visuellt sätt.

Som du kan se är policyerna grupperade i grupper. Vi kan välja dem alla på en gång, till exempel Cortanas, eller gå en efter en. Du kan blockera telemetri, förhindra automatisk installation av applikationer, inaktivera Bing-sökmotorn, inaktivera Windows Defender…

Alla ändringar vi gör kan enkelt ångras. Dessutom måste vi helt enkelt markera det eller de alternativ som vi vill ha och vi ger det att analyseras för att kontrollera om de är konfigurerade eller inte.

Snabböversikt över sekretessinställningar

I slutändan kan användare använda appen för att få en snabb vy sekretessinställningar på en dator med Windows 10. Det är också användbart att återställa policyer till deras standardvärden eller aktivera vissa privata policyer på en enhet. Det senare kan vara av särskilt intresse på Windows 10 Home-system, eftersom gruppolicy inte är tillgänglig på dessa system, även om policyer kan ställas in med hjälp av registret. Appen kan ge ett snabbare sätt att göra detta.

Som vi nämnde är detta fortfarande ett testbaserat verktyg, men det är fullt funktionellt. Detta är öppen källa och den kan hittas på GitHub. Något intressant är att det inte behöver installeras, eftersom det räcker med att köra filen som vi kan ladda ner.

upprätthålla en god ställ in integritet och säkerhet kan spara oss problem. Vi har sett många gånger att de program vi har på våra datorer kan innehålla skadliga funktioner som exponerar vår data. Denna personliga information som program kan kontrollera kan exponeras för potentiella inkräktare som på något sätt får tillgång till vår utrustning.

Av denna anledning är det viktigt att vi alltid är uppmärksamma när vi konfigurerar aspekter relaterade till datasekretess. I denna mening kan Spydish, ett enkelt verktyg som vi har sett, hjälpa till att bättre hantera sekretessinställningar i Windows 10, som är det mest använda operativsystemet idag.

Relaterade Artiklar

Back to top button