Mot elmotorcyklar och skotrar med utbytbara batterier? Detta är vad vissa märken vill ha

skoterpåfyllning © S-Kfraft.net

SBMC-konsortiet, som grundades för bara ett år sedan av fyra företag, som planerar att standardisera batterier för två hjul, samlar nu mer än 21.

Ett förvisso lovvärt projekt och utan tvekan fördelaktigt för användarna, men som riskerar att gå på tårna för ett redan på plats.

För att underlätta urban elektrisk mobilitet

Bland hindren för anskaffning av ett elfordon finns naturligtvis autonomi, men också, för många stadsbor som bor i lägenheter, omöjligheten att ladda fordonet hemma. För att ta itu med dessa två problem bildade fyra företag Swappable Battery Motorcycle Consortium (SBMC) i september 2021: Honda Motor, KTM F&E, Piaggio Group och Yamaha Motor.

SBMC © SBMC

Det uttalade målet för detta konsortium är att ” hitta lösningar på kundernas oro för framtiden för elektromobilitet, såsom räckvidd, laddningstid och infrastruktur och kostnader “. Rent konkret bör det leda till utveckling av gemensamma tekniska specifikationer för utbytbara batterisystem på global nivå.

Från 4 till 21 medlemmar efter ett år

Hittills har förslaget begränsats till ett försök att påtvinga batteriet utvecklat av Honda för sin elscooter PCX – utan större framgång. Du kommer att hålla med om att lönsamheten för denna typ av gruppering beror på styrkan hos dess medlemmar men framför allt på deras antal. Det räcker med att säga att med endast fyra företag var framgången långt ifrån garanterad i början.

Men det som såg ut som önsketänkande kan äntligen bli verklighet. Konsortiet omfattar nu mer än 21 medlemmar: stora tillverkare av elfordon men även batterier.

Här är den fullständiga listan (inklusive de två associerade medlemmarna AVL och JAMA, därav de 23 namnen): AVL, Ciklo, FIVE, Forsee Power, Hioki, Honda, Hyba, JAMA, Kawasaki, KTM, KYMCO, Niu, Piaggio, Polaris , Roki, Samsung, Sinbon, Sumitomo Electric, Suzuki, Swobbee, Vitesco, VeNetWork, Yamaha.

SBMC © SBMC

Yan Li, VD för NIU, ett företag som marknadsför elektriska skotrar och gick med i konsortiet, sa:

“Vi är fast beslutna att förbättra tillgången till elektrisk stadsmobilitet genom att skapa gemensamma standarder för utbytbara batterier. Vi tror att denna teknik är nyckeln till införandet av hållbara lösningar för tvåhjulingar i städer genom att minska laddningstider, öka fordonsräckvidden och sänka kostnaderna för slutanvändarna. »

Rid på Gogoros rabatter

Framtiden kommer att utvisa om det här konsortiets projekt lyckas eller inte. Ändå är deras ambition om utbytbara batterier faktiskt redan verklighet i många asiatiska länder.

Gogoro © Gogoro

Det taiwanesiska företaget Gogoro har verkligen gjort utbytbara batterier till sin specialitet. Mer än ett dussin skotertillverkare använder nu Gogoros plattform, som nu förväntas expandera till andra regioner i världen.

Vissa kommer därför särskilt att se i SBMC-konsortiet försöket från några industriella aktörer att hejda Gogoro-fenomenet.

Källor: Honda, UNI, SBMC

Relaterade Artiklar

Back to top button