Möt CAPod, en app med öppen källkod för AirPods-användare på Android

CAPod-presentation © © Skärmbild för Clubic

Du är Android-användare och du vill ha tillgång till alla funktioner i din AirPods ? Denna applikation med öppen källkod kan vara något för dig!

Framgången för AirPods är obestridlig. Sedan deras lansering i slutet av 2016 hittar vi dessa små trådlösa hörlurar i allas öron! Även om andra märken har gett sig in i striden, som Google med sina Pixel Buds eller Samsung och sina Galaxy Buds, fortsätter Apple att dominera marknaden. Men hur är det med Android-användare som älskar hörlurar från Apple-märket?

En app för att styra dem alla (AirPods)

Apples hörlurar använder bluetooth för att ansluta till enheter, så de är faktiskt kompatibla med andra operativsystem än iOS eller macOS. När hörlurarna är anslutna till en Android-smarttelefon är de funktionella. Beröringsgester för att styra uppspelning och brusreducering och transparenslägen ingår också.

Men några funktioner saknas, och det är där CAPod kommer in! Faktum är att applikationen med gratis och öppen källkod erbjuder till exempel att aktivera hörlurarnas reaktion, som automatisk uppspelning eller paus när du tar bort en AirPod från ena örat. Men den funktion som Apple erbjuder som saknas mest på Android är detaljerad batterispårning. Programmet erbjuder att hålla ett öga på laddningsprocenten för var och en av AirPods samt fodralet.

skärmdump capod AirPods © © Skärmbild för Clubic

CAPod airpod max skärmdump

© Clubic

CAPod låter dig dra full nytta av dina trådlösa hörsnäckor i hela Apples sortiment: AirPods (1e2e och 3e generation), AirPods Pro och Max. Det fungerar även på Beats-produkter som säljs av Apples varumärke.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button