Möt BeReal, en trendig app för sociala medier som inte är vad du är van vid

Du kanske har märkt att alla lever sina bästa liv på sociala medier. De flesta inlägg visar upp lyxsemester, äter på exklusiva restauranger, skryter om nya bilar och mer. Tryck eller klicka här för att se om andra kan se vad du “gillar” på sociala medier.

Men det är inte en korrekt bild av verkligheten. Ingen brukar lägga upp bilder på sig själva när de diskar eller bara sitter och dagdrömmer. Tills nu.

En ny plattform för sociala medier uppmuntrar användare att dela sin faktiska dag till dag, inte bara en ultrakurerad rulle med höjdpunkter. Fortsätt läsa för att ta reda på om du vill gå med i detta realistiska nätverk av vänner.

Hur fungerar BeReal?

BeReal är en potent hybrid halvvägs mellan Instagram och synkronsim. Du kan ladda ner den kostnadsfria appen för iOS och Android. När du gör det kommer den att fråga efter ditt namn och några andra detaljer. Efter att ha gett den tillåtelse att använda kameran och se din plats blir du inbjuden att lägga upp din första BeReal.

Efter denna första utflykt får du ett meddelande som uppmanar dig att dela med ditt BeReal-flöde varje dag. När aviseringen når din inkorg har du exakt 120 sekunder på dig att ta ett foto av vad som finns framför dig och en omedelbar selfie att matcha.

Ja, det är lika stressigt som det låter. Men när du har gjort det en gång kommer du att få kläm på att fånga det perfekta paret av bilder för en krona. Det är ingen redigering tillåten här. Det här är ditt liv, ofiltrerat och oförfalskat. Äg det.

BeReal ber dig att importera dina kontakter när du registrerar dig första gången, men du behöver inte göra det om du inte känner någon som använder det ännu. Efter att ha ställt in dig själv kan du pryda andras inlägg med kommentarer, emojis och “RealMojis”, som är korta, loopande gifs av ditt ansikte som reagerar på deras innehåll.

Precis som andra appar för sociala medier låter BeReal dig välja din målgrupp. Med varje framgångsrikt inlägg kan du välja om du bara vill dela till ditt flöde med direktkontakter eller att göra det offentligt tillgängligt i BeReals Discovery-katalog.

Upptäcktsläget är en av de mest underhållande delarna av den här nya sociala medieappen, speciellt om ditt nätverk fortfarande saknar compadres. För att utforska vad världen håller på med just nu, utnyttja Upptäckt från toppen av appens startsida.

BeReal Discovery: Hitta ditt folk var som helst på planeten

Medan plattformar som Instagram och TikTok är bra för att lära sig mer om ultra-rika influencers, socialites och kändisar, öppnar BeReal dörren till en hel värld av riktiga människor som gör riktiga saker i realtid.

En snabb rullning och du hittar familjer i Singapore som äter lunch, studenter i Frankrike som picknickar och, naturligtvis, massor av uttråkade människor som tar selfies i sina rum. Det är konstigt tröstande.

Du är fri att lägga till en kommentar eller en RealMoji till allt du ser. Det kan vara häftigt att få kontakt med människor halvvägs runt om i världen. Med det sagt bör vi förmodligen inkludera en varning om att prata med främlingar på nätet, speciellt om du har barn.

Ett råd skulle vara att undvika att dela personlig, identifierande information som din kontaktinformation eller hemadress. Kort om det borde du klara dig.

Vi publicerade en BeReal medan vi undersökte den här appen, och på några minuter hade en främling redan skickat oss en härlig tumme upp. Det är lätt att fastna i denna enorma virtuella gemenskap, även utan kontakter. Om du har något intressant att dela med dig av finns det massor av människor att visa och massor av coola saker att se.

Värt det? Det tycker vi. Det är som Tumblr, bara för riktiga människor, inte hipsters. Se världen genom andras ögon. Det är nästan omöjligt att inte sugas in.

Relaterade Artiklar

Back to top button